Ajoneuvon huoltovälit

Autoa on tavallisesti huollettava tarpeen mukaan. Tesla kuitenkin suosittelee seuraavia huoltokohteita ja -välejä, mikäli ne soveltuvat autoosi, jotta Model Y -auton luotettavuus ja tehokkuus voidaan jatkossakin taata.
  • Jarrunesteen kunnon tarkistus 4 vuoden välein (vaihda tarvittaessa)*.
  • Ilmastointilaitteen kuivauspussin vaihto 4 vuoden välein.
  • Sisätilan ilmansuodattimen vaihto 2 vuoden välein (tai 3 vuoden välein, jos varusteena on HEPA- tai hiilisuodatin). Vaihda HEPA- tai hiilisuodatin joka vuosi, jos ajoneuvoa käytetään Kiinassa.
  • HEPA-suodattimen vaihto 3 vuoden välein (tai vuoden välein Kiinassa).
  • Puhdista ja voitele jarrusatulat vuosittain tai 12 500 mailin (20 000 kilometrin) välein, jos autolla ajetaan suolatuilla teillä talvisin
  • Vaihda renkaiden paikkoja aina 6 250 mailin (10 000 km) välein tai kun ero urasyvyydessä on vähintään 2/32 in (1,5 mm) sen mukaan, kumpi täyttyy ensin.

* Jarrujen voimakas käyttö hinauksen, alamäkiajon tai suorituskyvyn äärirajoilla ajamisen vuoksi – etenkin kuumissa ja kosteissa olosuhteissa – saattaa edellyttää jarrunesteen tarkistusta ja vaihtoa tavallista useammin.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tee kaikki tässä oppaassa kuvatut toimenpiteet kuivassa ja hyvin valaistussa ympäristössä. Tee oman turvallisuutesi vuoksi vain sellaisia toimenpiteitä, joista suoriudut vaivattomasti, ja noudata aina annettuja ohjeita.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Takuu ei kata akun jäähdytysnestesäiliön avaamisesta koituvia vahinkoja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Yllä kuvatut huoltovälit perustuvat tyypillisiin ajotapoihin ja -tilanteisiin. Model Y -autoa on kuitenkin tavallisesti huollettava tarpeen mukaan. Huoltotarve määräytyy useiden tekijöiden mukaan, joita ovat muun muassa ajotapa, ajoneuvon käyttö ja ympäristön olosuhteet. Yllä kuvatut huoltokohteet voivat edellyttää osien vaihtoa määritettyä huoltoväliä useammin tai harvemmin. Yllä olevaa luetteloa ei myöskään pidä tulkita kaiken kattavana, eikä se sisällä kuluvia osia, jollaisia ovat esimerkiksi tuulilasinpyyhkijät, jarrupalat, pienjännitteinen lyijyakku (mallikohtaisesti) jne.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Muiden kuin Teslan hyväksymien huoltoasentajien aiheuttamat vahingot tai virheet eivät kuulu takuun piiriin.