Renkaiden urasyvyyden tarkistaminen

Renkaiden urasyvyyden tarkistaminen on tärkeää, koska se vaikuttaa turvallisuuteen ja suorituskykyyn ja siihen, onko renkaiden paikkoja syytä vaihtaa (jos sovellettavissa). Renkaat, joiden kulutuspinnan syvyys on vähemmän kuin 4/32 tuumaa (3 mm) ovat riskialttiimpia vesiliirrolle kosteissa keliolosuhteissa, eikä niitä pitäisi käyttää. Renkaat, joiden kulutuspinnan syvyys on vähemmän kuin 5/32 tuumaa (4 mm) eivät suoriudu hyvin lumessa ja sohjossa, eikä niitä pitäisi käyttää talviolosuhteissa.

Voit parantaa ajoneuvon käsittelyominaisuuksia ja vähentää vesiliirron vaaraa kosteissa sääolosuhteissa sijoittamalla eteen ne renkaat, joissa on eniten kulutuspintaa jäljellä.

Käytä taulukkoa viitteellisenä apuna, kun mittaat urasyvyyttä.

> 5/32” Renkaiden urasyvyys on riittävä
3/32–4/32 tuumaa Vaihda renkaat tai vaihda niiden paikkoja pian, koska renkaiden suorituskyky voi olla heikentynyt kosteissa tai lumisissa keliolosuhteissa
< 2/32” Vaihda renkaat

Urasyvyysmittarin käyttö

Urasyvyysmittarilla voit mitata renkaidesi ulkosyrjän, keskiosan ja sisäsyrjän urasyvyyden tarkasti. Tee mittaus työntämällä urasyvyysmittarin mittakärki johonkin renkaan pääurista.