Sisätilan ilmasuodattimien vaihtaminen

Model Y -autossa on ilmansuodattimet, jotka estävät siitepölyn, ilmansaasteiden, tiepölyn ja muiden hiukkasten pääsyn ohjaamoon ilmakanavien kautta. Tesla suosittelee näiden suodattimien vaihtamista kahden vuoden välein (Kiinassa vuoden välein). Raitisilmasuodattimia voi ostaa Tesla-kaupasta (tai osoitteesta https://shop.tesla.cn/, Kiina).

Raitisilmasuodattimien vaihtaminen:

 1. Kytke ilmastointijärjestelmä pois päältä.
 2. Siirrä etumatkustajan istuin täysin taakse ja poista etumatkustajan lattiamatto.
 3. Vapauta kiinniketyökalulla painokiinnikkeet, joilla etumatkustajan jalkatilan yläosan paneeli kiinnittyy kojetauluun. Pitele jalkatilan yläosan paneelia paikallaan ja irrota kaksi sähköliitintä. Siirrä sen jälkeen paneeli syrjään.
  • Kun irrotat valaisimen liitäntää, paina liittimen kielekettä samalla varovasti alaspäin.
  • Kun irrotat kaiuttimen liitäntää, käännä ajoneuvon puoleista liitintä varovasti niin, että jalkatilan paneelin liittimen pienen kielekkeen lukitus avautuu.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Älä vedä johtimista, kun irrotat liittimiä, koska muuten seurauksena saattaa olla vaurioita. Tartu liittimien muoviosiin, kun vedät ne irti toisistaan.
 4. Irrota verhoilutyökalulla keskikonsolin oikeanpuoleinen sivupaneeli aloittaen sen yläosasta.
 5. Irrota 6 mm:n ruuvi, jolla raitisilmasuodattimen kansi kiinnittyy lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointimoduuliin (HVAC). Irrota sitten raitisilmasuodattimen kansi ja siirrä se syrjään. Joissakin ajoneuvoissa käytetään kielekkeitä 6 mm:n ruuvin sijasta: purista etusormella ja peukalolla kahta raitisilmasuodattimen kannen pohjassa olevaa kielekettä. Irrota kansi taittamalla sitä ulospäin.
 6. Taivuta ylemmän raitisilmansuodattimen vetokielekkeitä ulospäin.
 7. Pidä kiinni ylemmän raitisilmasuodattimen kielekkeistä ja vedä ylempi suodatin ulos HVAC-moduulista.
 8. Pidä kiinni alemman raitisilmasuodattimen ylemmästä kielekkeestä ja vedä alempaa suodatinta ensin ylöspäin ja vedä se sitten ulos HVAC-moduulista.
 9. Varmista, että kummankin uuden suodattimen nuoli osoittaa ajoneuvon takaosaa kohti, aseta alempi raitisilmasuodatin HVAC-moduuliin ja laske se paikalleen. Aseta seuraavaksi ylempi raitisilmasuodatin sen yläpuolelle.
 10. Taita kielekkeet sisäänpäin, jotta raitisilmasuodattimen kannen voi asentaa.
 11. Asenna raitisilmasuodattimen kansi painamalla kannen alempi kieleke paikalleen ja kiinnittämällä 6 mm:n ruuvi paikalleen. Kiristä ruuvi momenttiin 1,2 Nm / 0,89 ft-lbs. Ajoneuvot, joissa käytetään kielekkeitä 6 mm:n ruuvin sijasta: siirrä raitisilmasuodattimen kannen ylälovi paikalleen ja kiinnitä sitten kielekkeet HVAC-moduuliin.
 12. Kiinnitä kaksi sähköliitintä etumatkustajan jalkatilan yläpaneelin komponentteihin ja kiinnitä paneeli paikalleen painokiinnikkeillä.
 13. Kohdista oikeanpuoleinen sivupaneeli keskikonsolin ylä- ja alauriin ja paina paneelia, kunnes kaikki kiinnikkeet on kunnolla kiinnitetty.
 14. Aseta etumatkustajan lattiamatto paikalleen ja siirrä etumatkustajan istuin takaisin paikalleen.