Latausportin tilavalot

Kun autosi latausportti on auki, tilavalo ilmoittaa portin tilan vaihtamalla väriä. Se myös auttaa vianmäärityksessä siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että jokin vika ilmenee. Muistutuksena sanottakoon, että latausportin valo sammuu hetken kuluttua auton lukitsemisesta (esimerkiksi jos kävelet autolle, kun se on ollut jonkin aikaa latauksessa).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Suosittelemme, että tarkkailet latausportin valon väriä hetken ennen auton luota poistumista, kun olet kytkenyt latausliittimen. Jos valo on punainen tai kellanruskea, varmista latauksen onnistuminen määrittämällä vian syy ja ratkaisemalla se.
Latausportin valon väri Merkitys Toimenpiteet

VALKOINEN – JATKUVA

(normaali toiminta)

Model Y on valmiina ladattavaksi eikä latausliitintä ole asetettu paikalleen, tai latausportin lukitussalpa on lukitsematta ja liitin on valmis irrotettavaksi. Kytke latausliitin, jos haluat ladata auton, tai irrota se, jos lataus on valmis.

SININEN – VILKKUVA

(normaali toiminta)

Model Y kommunikoi parhaillaan latausaseman kanssa. Ei mitään. Odota muutaman sekunnin ajan, että latausportin valo joko alkaa vilkkua vihreänä (lataa) tai palaa jatkuvasti sinisenä (lataus on varattu ja alkaa myöhemmin).

SININEN – JATKUVA

(saattaa edellyttää toimenpiteitä)

Model Y havaitsee, että latausliitin on kytketty ja lataus on varattu alkamaan myöhempänä ajankohtana. Lataus ei juuri nyt ole käytössä. Jos haluat latauksen alkavan välittömästi, poista Scheduled Charging käytöstä tai valitse Start Charging auton kosketusnäytössä tai mobiilisovelluksessa. Jos haluat ladata ajastetusti, mitään toimenpiteitä ei vaadita. Muistutuksena sanottakoon, että Scheduled Charging -toiminto muistaa sijaintisi.

VIHREÄ – VILKKUVA

(normaali toiminta)

Lataus on käynnissä. Vilkkuminen hidastuu sitä mukaa, kun Model Y -auton akun varaus kasvaa. Ei mitään. Irrota latauskaapeli, kun lataus on valmis.

VIHREÄ – JATKUVA

(normaali toiminta)

Lataus on suoritettu. Irrota latauskaapeli, kun olet valmis aloittamaan ajon.

KELLANRUSKEA – JATKUVA

(edellyttää toimenpiteitä)

Latausliitin ei ole kunnolla kytkettynä latausporttiin. Aseta liitin uudelleen latausportin kohdalle ja työnnä sitten liitin pohjaan. Jos ongelma ei poistu, tarkista, ettei latausportissa tai -liittimessä ole vieraita esineitä. Jos vieraita esineitä ei löydy, kokeile toista latauskaapelia.

KELLANRUSKEA – VILKKUVA

(edellyttää toimenpiteitä)

Model Y latautuu tavallista matalammalla virralla, koska latausliitin ei ole kunnolla kytkettynä latausporttiin. Aseta liitin uudelleen latausportin kohdalle ja työnnä sitten liitin pohjaan. Jos ongelma ei poistu, tarkista, ettei latausportissa tai -liittimessä ole vieraita esineitä. Jos vieraita esineitä ei löydy, kokeile toista latauskaapelia.

PUNAINEN – JATKUVA

(edellyttää toimenpiteitä)

Auto on havainnut vian. Lataus on pysäytetty tai sitä ei voi aloittaa. Tarkista vian tarkemmat tiedot kosketusnäytöstä. Jos vikatietoja ei löydy, kokeile toista latauskaapelia tai yritä nollata latausasema (tarkista latausliittimen tai seinäliittimen tilavalot, jos käytössä). Jos toinen latauskaapelikaan ei toimi, sammuta ja käynnistä ajoneuvo uudelleen kosketusnäytöstä ja yritä uudelleen.

EI VALOA

(normaali toiminta)

Model Y on lukittu ja on ollut jonkin aikaa unitilassa. Ei mitään. Latausportin valo syttyy jälleen, kun ajoneuvon lukitus avataan tai latauskahvan painiketta painetaan.