Bluetooth-laiteparin muodostaminen

Laiteparin muodostaminen mahdollistaa Bluetooth-yhteydellä varustetun puhelimen käyttämisen. Silloin voit esimerkiksi soittaa puheluja ja vastata niihin sekä käyttää yhteystietoja ja viimeisimpien puhelujen luetteloa. Lisäksi voit toistaa puhelimeesi tallennettuja mediatiedostoja. Kun laitepari on muodostettu, Model Y voi ottaa siihen yhteyden aina, kun puhelin on sen kantaman ulottuvilla.

Muodosta laitepari seuraavien ohjeiden mukaisesti istuessasi Model Y -autossa:

 1. Varmista, että sekä kosketusnäyttö että puhelin ovat päällä.
 2. Ota Bluetooth-yhteys käyttöön puhelimen asetuksista ja aseta puhelin löydettävissä olevaan tilaan.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joissakin puhelimissa tämä saattaa edellyttää, että siirryt Bluetooth-asetuksiin seuraavien toimenpiteiden ajaksi.
 3. Kosketa kosketusnäytön yläreunassa olevaa Bluetooth-kuvaketta.
 4. Valitse kosketusnäytöstä Lisää uusi laite > Aloita haku. Kosketusnäytössä näytetään luettelo kaikista käytettävissä ja kantaman sisällä olevista Bluetooth-laitteista.
 5. Valitse kosketusnäytöstä se puhelin, jonka kanssa haluat muodostaa laiteparin. Auton kosketusnäytölle ilmestyy satunnaisesti luotu numerosarja, jonka pitäisi näkyä myös puhelimen näytöllä.
 6. Tarkista, että puhelimessa näkyvä numero vastaa kosketusnäytöllä olevaa numeroa. Vahvista sen jälkeen laiteparin muodostaminen puhelimesi asetuksista.
 7. Mikäli puhelin pyytää sitä, määritä, haluatko antaa Model Y -autolle luvan käyttää yhteystietojasi ja mediatiedostojasi.

Kun laitepari on muodostettu, Model Y muodostaa automaattisesti yhteyden puhelimeen ja Bluetooth-symboli tulee näkyviin kosketusnäytölle puhelimen nimen viereen. Tämä tarkoittaa, että yhteys on muodostettu.

Voit tuoda Bluetooth-asetusnäytön näkyviin milloin tahansa ja muuttaa liitetyn laitteen asetuksia. Voit esimerkiksi määrittää liitetyn puhelimen ensisijaiseksi Ensisijainen laite -laitteeksi. Se on hyödyllistä tilanteissa, joissa Model Y -autoon on liitetty useampi kuin yksi puhelin, joita käytetään usein samanaikaisesti. Model Y yrittää automaattisesti muodostaa ensimmäiseksi yhteyden ensisijaiseen laitteeseen.