Kattotelineiden asentaminen

Voit ostaa ajoneuvoosi kattotelineitä Tesla Shopista (https://shop.tesla.com/ tai https://shop.tesla.cn/ Kiinassa), jotta voit kuljettaa ajoneuvosi katolla lainelautoja, kajakkeja tai muita vastaavia esineitä. Kattotelineiden asentaminen:

 1. Puhdista ajoneuvosi lasikatto perusteellisesti nuolten osoittaman alueen ympäristöstä ja anna kuivua.
 2. Tarkista jalkojen päällä olevista nuolista, mihin ajoneuvon kulmaan kukin jalka ja sitä vastaava kulumiselta suojaava teippi on kiinnitettävä.
 3. Mittaa ajoneuvon edessä vasemmalla puolella lasikaton etureunasta 227 mm:n etäisyys. Kohdista lasissa ja suojateipissä olevat nuolet toisiinsa ja kiinnitä sitten teippi ajoneuvoon katon reunaa mukaillen. Toista vaihe ajoneuvon oikealla etupuolella.
 4. Mittaa ajoneuvon takana vasemmalla puolella lasikaton takareunasta 412 mm:n etäisyys. Kohdista lasissa ja suojateipissä olevat nuolet toisiinsa ja kiinnitä sitten teippi ajoneuvoon katon reunaa mukaillen. Toista vaihe ajoneuvon oikealla takapuolella.
 5. Vedä kumitiivistettä varovasti kiinniketyökalulla nuolen osoittamasta kohdasta.
 6. Pidä kiinniketyökalu paikallaan ja aseta kiskokiinnike nuolen osoittamaan kohtaan.
 7. Irrota kiinniketyökalu ja varmista samalla, että kiinnike lukittuu lasin alla olevaan metalliseen vastakkeeseen. Varmista sen lukitus vetämällä ylöspäin ja heiluttamalla. Pidä huoli siitä, että koukun keskiosa on kohdakkain nuolen kanssa. Toista menettely ajoneuvon lopuissa kulmissa.
 8. Aseta etuosan vasemmanpuoleinen jalka kuljettajan puolella edessä olevaan kiinnikkeeseen. Tarkista kuvakkeesta, että jalka on oikea, ja asenna jalka oikeaan kohtaan. Asenna loput jalat ajoneuvoon toistamalla menettely.
 9. Poikkipalkkien asentaminen: Varmista, että kaikki neljä koukkua ovat lukittuneet, oikein kohdistetut ja pystyasennossa. Aseta sitten etu- ja takaosan poikkipalkit varovasti jalkojen päälle.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Etuosan poikkipalkki on takaosan poikkipalkkia pidempi.
 10. Aseta kuhunkin jalkaan siipimutteri ja kiristä käsitiukkuuteen.
 11. Kiristä siipimutterit kuusiokoloavaimella niin, että jalat ovat tukevasti kiinni ajoneuvossa. Suositeltu kiristysmomentti on 2,5–3,5 Nm. Varmista asennetun jalan tukeva kiinnitys vetämällä jalkaa joka suuntaan. Se ei saa liikkua. Siipimutterissa olevan merkin on oltava kohdakkain jalassa olevan merkin kanssa, jotta järjestelmä lukittuu paikalleen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Ajoneuvo saattaa vaurioitua, jos kiristysmomentti on liian suuri.
 12. Lukitse kukin jalka avaimella.
 13. Varmista etu- ja takaosan poikkipalkkien tukevuus asennuksen jälkeen vetämällä niitä joka suuntaan.
 14. Asenna suojukset. Aloita alareunasta ja paina sitten yläosa paikalleen.