Onderhoudsintervallen van de auto

In het algemeen heeft uw auto alleen onderhoud nodig op het moment dat het noodzakelijk is. Tesla raadt echter het volgende regelmatige onderhoud aan, indien van toepassing op uw auto, om de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw Model Y te garanderen.
  • Remvloeistof om de 2 jaar controleren (indien nodig verversen) of, als het voertuig wordt gebruikt om aanhangers te trekken, de remvloeistof om de 2 jaar verversen.
  • Zak met airco-droogmiddel om de 4 jaar vervangen.
  • Interieurfilter om de 2 jaar (of 3 jaar voor HEPA- en koolstoffilters, indien aanwezig). Voor voertuigen in China, de HEPA- en koolstoffilters elk jaar vervangen.
  • HEPA-filter vervangen om de 3 jaar (of elk jaar in China)
  • Remklauwen jaarlijks of telkens na 12.500 mijl (20.000 km) reinigen en smeren in omgevingen waar 's winters wordt gestrooid
  • Banden om de 6.250 mijl (10.000 km) rouleren of wanneer het verschil in profieldiepte 2/32 inch (1,5 mm) of groter is, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Voer iedere procedure in deze handleiding uit in een droge en goed verlichte omgeving. Volg een procedure voor uw eigen veiligheid alleen uit als u het vertrouwen hebt dat u de taak kunt uitvoeren en volg altijd de gegeven instructies.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Schade tengevolge van het openen van het koelvloeistofreservoir van de batterij valt niet onder garantie.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De bovenstaande intervallen zijn gebaseerd op kenmerkend rijgedrag en rijomstandigheden. In het algemeen heeft de Model Y alleen onderhoud nodig op het moment dat het noodzakelijk is. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals rijgedrag, gebruik, omgevingsomstandigheden, enz. moeten de bovenstaande onderdelen wellicht vaker of minder vaak worden vervangen dan aangegeven. Bovendien is de bovenstaande lijst niet volledig en ontbreken verbruiksartikelen zoals ruitenwissers, remblokken, de laagspannings-loodzuurbatterij (indien van toepassing), etc.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Schades en defecten tengevolge van onderhoud of reparaties door niet-erkende Tesla-technici vallen niet onder garantie.