Folieset voor lakbescherming aanbrengen

Doe het volgende om de folieset voor lakbescherming aan te brengen:

 1. Reinig het gebied waar u de folie wilt aanbrengen met autoshampoo en water en droog het vervolgens met een droge microvezeldoek. Zorg ervoor dat alle vuil, vet etc. is verwijderd.
 2. Maak een glijoplossing door ongeveer 15% babyshampoo en 85% water te mengen in een spuitfles of een ander geschikt reservoir. Schud de fles om ervoor te zorgen dat de oplossing grondig wordt gemengd.
 3. Breng ruime hoeveelheden van de glijoplossing aan op het gebied waar u folie wilt aanbrengen en op de voorzijde van de linker folie.
 4. Maak de linker folie los van de rug en breng glijoplossing aan op de achterzijde wanneer deze is losgemaakt.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  De linker en rechter foliedelen zijn niet uitwisselbaar; de kleverige rug moet op de lak van de auto worden aangebracht en de contour van de carrosserie volgen.
 5. Hecht de linker folie aan het achterportier, waarbij u de onderkant van de folie uitlijnt met de onderkant van het portier en de rechterzijde van de folie met het uiteinde van het portier.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Breng indien nodig glijoplossing aan om de folie te verplaatsen zodat deze met de contouren van het portier wordt uitgelijnd en de volledige folie aan de lak hecht.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Laat geen delen van de folie over de rand van de auto hangen.
 6. Gebruik, zodra de folie correct is gepositioneerd, de rakel om eventuele luchtbellen tussen de folie en de lak e verwijderen.
 7. Voer stappen 3t/m 6 uit voor de rechterkant van de auto.