Camera's kalibreren

Model Y moet met precisie manoeuvreren wanneer Autopilot-functies worden gebruikt. Daarom moeten camera's de zelfkalibratie voltooien voordat sommige functies voor het eerst of na bepaalde reparaties gebruikt kunnen worden. Voor uw gemak geeft het touchscreen een voortgangsindicator weer.

Wanneer de kalibratie is voltooid, zijn Autopilot-functies gereed voor gebruik. De kalibratie is normaal voltooid nadat er 20-25 mijl (32-40 km) is gereden, maar de afstand varieert afhankelijk van de weg- en omgevingsomstandigheden. De kalibratie wordt bijvoorbeeld sneller uitgevoerd wanneer u op een rechte weg met meerdere rijbanen rijdt (bijvoorbeeld een snelweg), met duidelijk zichtbare rijstrookmarkeringen (in de rijstrook en de naastgelegen rijstroken). Neem alleen contact op met Tesla als uw Model Y het kalibratieproces niet heeft voltooid nadat u 100 mijl (160 km) hebt gereden in de beschreven omstandigheden.

Als de camera is verplaatst uit de gekalibreerde positie (bijvoorbeeld doordat de camera of de voorruit is vervangen), moet u de kalibratie wissen. Tik om dit te doen op Bediening > Service > Camerakalibratie > Kalibratie wissen. Wanneer de kalibratie is gewist, herhaalt de Model Y het kalibratieproces. Hoewel dit in veel gevallen helpt bij het opnieuw kalibreren van de camera's, lost Kalibratie wissen mogelijk niet alle problemen met de camera en sensor op.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Voor de kalibratie hebben de camera's goed zichtbare rijstrookmarkeringen nodig in zowel de rijbaan als de aangrenzende rijstroken (ten minste twee rijstroken aan elke kant van het voertuig). Rijd voor het beste resultaat op de middelste rijstrook van een snelweg (idealiter met ten minste vijf rijstroken) met duidelijke rijstrookmarkeringen en weinig verkeer.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer u voordat het kalibratieproces volledig is uitgevoerd probeert een functie te gebruiken die niet beschikbaar is, wordt de functie uitgeschakeld en verschijnt er een bericht op het touchscreen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Model Y moet het kalibratieproces herhalen wanneer door Tesla onderhoud is uitgevoerd aan de camera's of, in sommige gevallen, na een software-update.