Interieurluchtfilters vervangen

De Model Y heeft interieurfilters die stof, roet, pollen en andere deeltjes opvangen. Tesla raadt aan deze filters om de 2 jaar te vervangen (jaarlijks in China). Interieurfilters kunnen worden aangeschaft bij de Tesla Shop (of https://shop.tesla.cn/ voor China).

De interieurfilters vervangen:

 1. Schakel het climate control-systeem uit.
 2. Zet de rechter voorstoel volledig naar achteren en verwijder de vloermat.
 3. Gebruik een priemgereedschap om voorzichtig de drukklemmen los te maken waarmee de bekleding van de voetenruimte rechts is bevestigd aan het instrumentenpaneel. Koppel vervolgens, terwijl u de bekleding van de voetenruimte ondersteunt, de twee elektrische connectoren los en leg de bekleding van de voetenruimte opzij.
  • Voor de lamp: druk de nok voorzichtig in en maak tegelijkertijd de connector los.
  • Voor de luidspreker: houd de connector aan voertuigzijde voorzichtig schuin, zodat het nokje wordt losgemaakt van de opening in de connector aan de zijde van de bekleding van de voetenruimte en maak de connector los.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Trek bij het loskoppelen van de connectoren niet aan de draden, om schade te voorkomen. Pak bij het lostrekken van de connectoren het kunststof vast op de connectoren zelf.
 4. Werk van boven naar beneden met een bekledingsgereedschap om voorzichtig het rechterpaneel los te maken van de middenconsole.
 5. Verwijder de 6-mm schroef waarmee het deksel van het interieurfilter is bevestigd aan de verwarmings-, ventilatie- en airco-module (HVAC). Maak het deksel van het interieurfilter vervolgens los en leg het opzij. Op sommige voertuigen zijn nokken aanwezig in plaats van de 6-mm schroef: knijp de twee nokken aan de onderkant van het deksel van het interieurfilter met uw wijsvinger en duim samen. Kantel het deksel naar buiten om het te verwijderen.
 6. Vouw de nokken van het bovenste interieurfilter naar buiten.
 7. Houd de nokken van het bovenste interieurfilter vast en trek het bovenste filter uit de HVAC-module.
 8. Houd de bovenste nok van het onderste interieurfilter vast en trek het onderste filter omhoog en vervolgens uit de HVAC-module.
 9. Zorg ervoor dat de pijlen op beide nieuwe filters naar de achterkant van de auto zijn gericht en breng het onderste interieurfilter aan in de HVAC-module. Beweeg het filter omlaag om het naar de juiste positie te brengen. Breng het bovenste interieurfilter vervolgens daarboven aan.
 10. Vouw de nokken naar binnen zodat het deksel van het interieurfilter kan worden geplaatst.
 11. Breng het deksel van het interieurfilter aan door de onderste nok van het deksel te bevestigen en vervolgens de 6-mm schroef aan te draaien. Haal de schroef aan met 1,2 Nm/0,89 ft-lbs. Op voertuigen met nokken in plaats van een 6-mm schroef: plaats de bovenste uitsparing van het interieurfilter op zij positie en zet vervolgens de nokken aan de onderkant van de HVAC-module vast.
 12. Sluit de twee elektrische connecteren weer aan op de componenten in de bekleding van de voetenruimte rechts voorin en bevestig de bekleding vervolgens met de drukklemmen.
 13. Lijn het zijpaneel uit met de bevestigingssleuven aan de voor- en achterzijde op de middenconsole, en druk het paneel vervolgens aan totdat alle klemmen volledig zijn bevestigd.
 14. Breng de vloermat weer aan en zet de rechter voorstoel in de oorspronkelijke stand.