Remmen polijsten

U moet de remmen polijsten nadat u de remschijven en/of remrotors hebt vervangen. Door de remmen te polijsten kunt u bovendien voorkomen dat een situatie zich voordoet waarin de remmen een piepend geluid maken bij het remmen, vooral tijdens het rijden in de regen, in koude en/of vochtige omstandigheden of als er roest aanwezig is op het oppervlak van de remonderdelen. Houd er rekening mee dat deze situatie zich kan voordoen bij alle voertuigen met schijfremmen en dat de remkracht niet aangetast wordt.

Ga, voordat u de remmen polijst, naar Bediening > Service om te controleren of de bandenspanningen voldoen aan de specificatie. Raadpleeg het label op de stijl van het bestuurdersportier of de handleiding van het voertuig voor de aanbevolen bandenspanningen.

De remmen polijsten:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Zorg ervoor dat u zich houdt aan alle plaatselijke verkeersregels en manoeuvres alleen uitvoert op een geschikte locatie waar deze legaal zijn, met weinig tot geen verkeer.
  1. Rijd ongeveer 50 mph - 55 mph (80 km/u - 90 km/u) met het voertuig over een rechte weg.
  2. Oefen gemiddelde, gelijkmatige druk uit op het rempedaal om het voertuig langzaam te laten afremmen tot 10 mph (15 km/u).
  3. Herhaal deze procedure 6 keer en wacht na elke keer ten minste 30 seconden.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u het geluid nog steeds hoort, gebruik dan uw mobiele app om een service-afspraak te maken.