Steentjes/vuil verwijderen uit het remschild

In het uitzonderlijke geval dat u een krakend, knarsend of schrapend geluid hoort in de remmen of wielen van uw voertuig tijdens het rijden (zelfs met lage snelheden), is het waarschijnlijk dat er een steentje of vuil vast is komen te zitten tussen de remrotor en het remschild.

 1. Remrotor
 2. Remschild

Het geluid is het resultaat van het steentje of vuil dat tegen de remrotor schraapt, terwijl deze meedraait met het wiel. Deze situatie tast de remkracht niet aan, maar u moet het steentje of vuil zo snel mogelijk verwijderen.

Het steentje of vuil verwijderen van het remschild:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Als er onlangs met het voertuig is gereden, kunnen de remonderdelen heet zijn. Raak de hete remonderdelen niet aan, om persoonlijk letsel te voorkomen.
 1. Zet de selectiehendel in stand P (Parkeren).
 2. Verwijder de aero-dop van het wiel, indien aanwezig. Zie Aero-doppen verwijderen en monteren.
 3. Terwijl u een handschoen draagt, duwt u voorzichtig op de bovenkant, zijkanten en onderkant van het remschild totdat het steentje of vuil eruit valt.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Gebruik geen gereedschap of middelen die het remschild of het wiel kunnen beschadigen. Druk niet te hard op het remschild, want dan kan het permanent vervormen.
 4. Herhaal stap 2 en 3 op het andere remschild, indien nodig.
 5. Controleer of het geluid is verdwenen.
 6. Plaats de aero-dop van het wiel terug, indien aanwezig. Zie Aero-doppen verwijderen en monteren.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u het steentje of vuil met de bovengenoemde procedure niet heeft kunnen verwijderen, probeer dan langzaam te rijden en te wisselen tussen Drive en Reverse (rijd enkele seconden vooruit, stop, en rijd dan langzaam enkele seconden achteruit). Herhaal dit een aantal keer, of totdat het geluid niet meer hoorbaar is. Doe dit alleen in een veilige omgeving en houd uw omgeving goed in de gaten. Als u het geluid nog steeds hoort, gebruik dan uw mobiele app om contact op te nemen met Tesla of om een service-afspraak te maken.