De HEPA-filters vervangen

Als HEPA-filters aanwezig zijn, raadt Tesla aan deze filters om de 3 jaar te vervangen (jaarlijks in China).

Verwijderen:

 1. Open de voorklep.
 2. Verwijder de afdekplaat onder de kap door een klein, niet-beschadigend plat gereedschap of uw vingers onder het paneel te plaatsen. Trek deze omhoog zodat de klemmen loslaten, en zet de plaat opzij.
  Afbeelding van de auto waarbij de voorbak is geopend en de achterste afdekplaat is gemarkeerd
 3. Verwijder met een dopsleutel van 10 mm de bout waarmee de hals van het ruitersproeiervloeistofreservoir aan de opbergruimte onder de kap is bevestigd.
  Close-up van de bout waarmee de hals van het ruitersproeiervloeistofreservoir aan de opbergruimte onder de kap is bevestigd.
 4. Verwijder de hals van het ruitersproeiervloeistofreservoir uit de auto. Als het ruitersproeiervloeistofreservoir vol is, kan het zijn dat er iets ruitensproeiervloeistof uitlekt.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  U hoeft de slang niet van de hals te halen.
  Close-up van de lipjes waarmee de hals van het ruitensproeiervloeistofreservoir op zijn plaats wordt gehouden
 5. Verwijder met een dopsleutel van 10 mm de bouten (x2) waarmee het HEPA-filter aan de auto is bevestigd.
  Gemarkeerde bouten (x2) op HEPA-filter
 6. Verwijder voorzichtig de HEPA-filtereenheid uit het voertuig door de achterste rand van de filtereenheid omhoog te kantelen tot voorbij de remvloeistofreservoir en de filtereenheid uit het voertuig te tillen, waarbij u voorkomt dat u tegen andere componenten stoot of deze componenten beschadigt.
  Afbeelding waarop het HEPA-filter wordt verwijderd door het omhoog uit de auto te tillen
 7. Verwijder met een Torx T20-schroevendraaier de schroeven (x10) waarmee het HEPA-filterdeksel aan de HEPA-filtereenheid is bevestigd en verwijder het deksel vervolgens van de eenheid.
  Schroeven (x10) gemarkeerd op HEPA-filtereenheid
 8. Verwijder de oude koolstoffilters uit het filterhuis.
 9. Verwijder de oude HEPA-filters uit het HEPA-filterhuis door de rubberen pakking voorzichtig open te wrikken om het filter langs de pakking los te maken.

Montage:

 1. Breng de nieuwe HEPA-filters aan in de HEPA-filtereenheid. Buig het filterhuis naar buiten om ervoor te zorgen dat de afdichting volledig rondom de filters is bevestigd.
  Close-up van HEPA-filters in eenheid
 2. Breng nieuwe koolstoffilters aan in de filtereenheid, waarbij de pijlen op de filters naar u toe wijzen.
  Close-up van koolstoffilters in eenheid
 3. Gebruik een Torx T20-schroevendraaier om de schroeven (x10) weer aan te brengen waarmee het HEPA-filterdeksel op de HEPA-filtereenheid wordt bevestigd. Haal de schroeven aan tot 1,6 Nm (1,2 ft-lb).
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Haal de schroeven niet te strak aan. Anders kan schade ontstaan.
  Schroeven (x10) gemarkeerd op HEPA-filtereenheid
 4. Manoeuvreer de HEPA-filtereenheid op zijn plaats, en pas daarbij op dat niet tegen andere componenten stoot of deze componenten beschadigt.
  Afbeelding waarop wordt getoond hoe het HEPA-filter weer wordt gemonteerd door deze terug te plaatsen in de auto
 5. Haal de bouten aan met een 10mm-sleutel (x2). Haal ze aan tot 10 Nm (7,4 ft-lb).
  Gemarkeerde bouten (x2) op HEPA-filter
 6. Zorg ervoor dat de O-ring op het ruitensproeiervloeistofreservoir goed vlak ligt en monteer daarna de hals van het ruitensproeiervloeistofreservoir door deze in het ruitensproeiervloeistofreservoir te plaatsen.
  Close-up van de O-ring op de hals van het ruitensproeiervloeistofreservoir met een pijl die naar het ruitensproeiervloeistofreservoir wijst
 7. Leid de slang zodanig, dat deze wordt bevestigd door de twee nokken (x3) waarmee deze wordt verbonden met de hals van het ruitensproeiervloeistofreservoir.
  Close-up van de lipjes waarmee de hals van het ruitensproeiervloeistofreservoir op zijn plaats wordt gehouden
 8. Breng de drukklem aan waarmee de hals van het ruitersproeiervloeistofreservoir aan de opbergruimte onder de kap wordt bevestigd.
  Close-up van de bout waarmee de hals van het ruitersproeiervloeistofreservoir aan de opbergruimte onder de kap is bevestigd.
 9. Plaats de afdekplaat weer terug onder de kap door de klemmen op één lijn te brengen met de bijbehorende openingen in de voorbak. Druk de plaat naar beneden om de klemmen vast te zetten op hun plaats. Wanneer u ze vastdrukt, maken de klemmen een duidelijk hoorbaar klikgeluid.
  Afbeelding van de auto waarbij de voorbak is geopend en de achterste afdekplaat is gemarkeerd
 10. Sluit de voorklep.