Kalibracija kamere

Model Y prilikom upotrebe značajki autopilota mora se precizno manevrirati. Samim time prije nego što upotrebljavate određene značajke prvi put ili nakon određenih vrsta servisnih popravaka, kamere moraju izvršiti postupak samokalibracije. Kako bi bilo praktičnijedodirni zaslon prikazuje indikator napretka.

Nakon što kalibracija završi, značajke autopilota dostupne su za upotrebu. Kalibracija se uglavnom završava nakon 20-25 milja (32-40 km), ali udaljenost ovisi o uvjetima ceste i okoliša. Na primjer kalibracija postaje brža kad je vožnja ravnom cestom s više traka, poput autoceste s ograničenim pristupom, s vrlo vidljivim oznakama traka (kako u voznoj traci tako i u susjednim trakama). Obratite se društvu Tesla samo ako vaš Model Y nije završio postupak kalibracije nakon prijeđenih 160 km (100 milja) u navedenim uvjetima.

Ako je kamera pomaknuta iz položaja kalibracije (na primjer kamera ili vjetrobransko staklo je zamijenjeno), morate očistiti kalibraciju. Kako biste to učinili dodirnite Kontrole > Servis > Kalibracija kamere > Izbriši kalibraciju. Kad je kalibracija očišćena, Model Y ponovno izvršava kalibraciju. Iako ovo pomaže pri ponovnoj kalibraciji kamera u više slučajeva, Izbriši kalibraciju možda ne riješi sve probleme vezane uz kameru i senzore.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Za kalibraciju kamere zahtijevaju visoko vidljive oznake traka kako u voznoj traci tako i u susjednim trakama (najmanje dvije trake sa svake strane vozila). Za najbolje rezultate vozite srednjom trakom na autocesti s ograničenim pristupom (idealno s najmanje pet traka) s jasnim oznakama traka i minimalnim prometom.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Ako pokušate upotrijebiti značajku koja nije dostupna dok se postupak kalibracije ne završi, ta se značajka onemogućava i na dodirnom zaslonu prikazat će se poruka.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Model Y mora ponoviti postupak kalibracije nakon servisa kamera u tvrtci Tesla te, u nekim slučajevima, nakon ažuriranja softvera.