Provjera dubine gaznog sloja

Mjerenje dubine gaza važno je za sigurnost, ispravnu izvedbu i određivanje je li potrebna rotacija guma (ako je primjenjiva). Gume s dubinom gaznog sloja manjom od 3 mm (4/32 inča) u mokrim uvjetima podložnije su vodenom klinu i ne treba ih upotrebljavati. Gume s dubinom gaznog sloja manjom od 4 mm (5/32 inča) nisu pogodne za snijeg i susnježicu i na njima ne treba voziti u zimskim uvjetima.

Kako bi se poboljšalo rukovanje karakteristikama vozila i smanjila pojava vodenog klina pri vlažnim uvjetima, postavite gume najdubljeg gaznog sloja na stražnji dio automobila.

Koristite se tablicom kao općenitom smjernicom prilikom mjerenja dubine gaza.

5/32” ili dublje Gume su dobre
3/32” – 4/32” Uskoro rotirajte ili zamijenite gume; izvedba guma možda je komprimitirana prilikom vlažnih ili snježnih uvjeta
2/32” ili manje Zamijenite ili rotirajte gume odmah

Upotreba mjerača dubine gaza

Upotrijebite mjerač dubine gaza kako biste točno izmjerili svoje gume s vanjske, središnje i unutarnje strane gume. Za mjerenje postavite indikator za trošenje gaza gume u jednu od glavnih udubina guma. Ako je očitanje mjerača dubine gaza 2/32 inča ili manje na bilo kojoj od tri točke mjerenja, društvo Tesla preporučuje da odmah zamijenite gume.