Dolijevanje tekućine za pranje vjetrobranskog stakla

Jedini spremnik u koji možete dolijevati tekućinu je spremnik za tekućinu perača vjetrobranskog stakla koji se nalazi iza prednjeg prtljažnika. Kada je razina niska, na dodirnom zaslonu prikazuje se poruka.

Dolijevanje tekućine za perač:

  1. Otvorite poklopac motora.
  2. Očistite oko čepa za punjenje prije njegovog uklanjanja kako biste spriječili prodiranje onečišćenja u spremnik.
  3. Otvorite čep za punjenje.
  4. Uz izbjegavanje prolijevanja punite spremnik dok vidljiva razina tekućine ne dođe do otvora za punjenje. Spremnik ima kapacitet od 4,5 l.
    Čep za punjenje i zoombox koji pokazuju ciljanu količinu punjenja.
  5. Odmah pokupite svu prolivenu tekućinu i zahvaćeno područje isperite vodom.
  6. Ponovno postavite čep za punjenje.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Upotrebljavajte samo tekućinu za mlaznice vjetrobranskog stakla namijenjenu za motorna vozila. Upotreba drugih supstanci, poput neobrađene vode, može rezultirati rastom bakterija unutar sustava klimatizacije čime se može stvoriti miris ili moguće oštećenje koje nije pokriveno jamstvom.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Neki nacionalni ili lokalni propisi zabranjuju upotrebu hlapljivih organskih tvari (Volatile Organic Compound, VOC). Hlapljive organske tvari uobičajeno se u tekućinama za pranje upotrebljavaju kao sredstvo protiv smrzavanja. Ako osigurava dovoljnu zaštitu od smrzavanja u svim vremenskim uvjetima u kojima vozite Model Y, upotrebljavajte tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla s ograničenim udjelom hlapljivih organskih tvari.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Nemojte ulijevati miješane tekućine za pranje vjetrobranskog stakla koje sadrže komponente za odbijanje vode ili uklanjanje kukaca. Te tekućine mogu uzrokovati oblikovanje tragova, razmazivanje, škripanje i druge zvukove.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Na temperaturama ispod 40° F (4° C) upotrebljavajte tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla sa sredstvom za zaštitu od smrzavanja. Upotreba tekućine za pranje vjetrobranskog stakla bez sredstva za zaštitu od smrzavanja po hladnom vremenu može smanjiti vidljivost kroz vjetrobransko staklo.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Tekućina za pranje vjetrobranskog stakla može nadražiti oči i kožu. Pročitajte i poštujte upute proizvođača tekućine za pranje vjetrobranskog stakla.