Postavljanje krovnih nosača

Možete kupiti krovne nosače za vozilo u trgovini društva Tesla (https://shop.tesla.com/ ili https://shop.tesla.cn/ za Kinu) kako biste mogli prenositi predmete poput daska za surfanje ili kajaka na krovu vozila. Za montažu krovnih nosača:

 1. Temeljito očistite krov vozila oko mjesta gdje se nalaze strelice na staklu i pustite da se osuši.
 2. Upotrijebite ikone strelice na vrhu podloga za stopala kako biste odredili na kojem bi se dijelu vozila trebala primijeniti podloga i odgovarajuća traka protiv abrazije.
 3. Izmjerite 227 mm od prednjeg ruba do prednje lijeve strane vrha stakla. Poravnajte strelice na staklu sa strelicama na traci protiv abrazije, a zatim postavite traku protiv abrazije na vozilo tako da slijedite liniju obloge. Ponovite ovaj korak na prednjoj desnoj strani.
 4. Izmjerite 412 mm od stražnjeg ruba stražnje lijeve strane vrha stakla. Poravnajte strelice na staklu sa strelicama na traci protiv abrazije, a zatim postavite traku protiv abrazije na vozilo tako da slijedite liniju obloge. Ponovite ovaj korak na stražnjoj desnoj strani.
 5. Upotrijebite kliješta kako biste pažljivo uvukli gumenu brtvu na mjesto strelice.
 6. Držite kliješta na mjestu pa umetnite kopču vodilice na mjesto strelice.
 7. Uklonite kliješta tako da osigurate da se kopča umetne u metalni uvodnik ispod stakla. Povucite prema gore i pomaknite ih kako biste provjerili jesu li ispravno postavljene. Pobrinite se da je sredina kuke poravnata sa strelicom. Ponovite postupak na preostalim kutevima vozila.
 8. Postavite prednju lijevu stranu podloge preko kopče na vozačevoj strani. Upotrijebite ikonu kako bi vam pomogla odrediti i postaviti odgovarajuću podlogu na ispravno mjesto. Ponovite postupak za postavljanje preostalih podloški na vozilo.
 9. Kako biste postavili prečke: pobrinite da su sve četiri kuke prikopčane, ispravno poravnate i u položaju prema gore. Zatim pažljivo postavite prednje i stražnje prečke preko podloga.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Prednja prečka duža je od stražnje prečke.
 10. Postavite krilne matice i rukom zategnite na svakom od stupnih nosača.
 11. Zategnite krilne matice imbus-ključem sve dok se stupni nosač čvrsto fiksira na vozilo. Preporučamo da zategne na 2,5 – 3,5 Nm. Kako biste potvrdili da su stupni nosači ispravno montirani, povucite ih u svim smjerovima i pobrinite se da nema kretnji. Kako biste zaključali sustav, oznaka na krilnim maticama mora biti poravnata s oznakom na stupnom nosaču.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Preopterećivanje može rezultirati oštećenjem vozila.
 12. Upotrijebite ključ kako biste zaključali svaki stupni nosač.
 13. Isprobajte jesu li prednja i stražnja prečka ispravno montirane tako da su povučete u svih smjerovima.
 14. Montirajte pokrivalo. Počnite od donjeg ruba, a zatim pritisnite vrh na mjesto.