Zamjena filtara zraka u kabini

Model Y ima filtre za zrak koji sprječavaju prodor peludi, industrijskih nusproizvoda, cestovne prašine i drugih čestica u kabinu kroz ventilacijske otvore. Društvo Tesla preporučuje zamjenu tih filtara svake dvije godine (svake godine u Kini). Filtri u kabini mogu se kupiti u trgovini Tesla Shop (ili u https://shop.tesla.cn/ za Kinu).

Za zamjenu filtara u kabini:

 1. Isključite sustav upravljanja klimom.
 2. Pomaknite prednje sjedalo na desnoj strani u potpunosti unatrag i uklonite podni tepih.
 3. Upotrijebite alat za odvajanje kopči kako biste pažljivo otpustili potisne kopče koje poklopac prednjeg desnog prostora za noge pričvršćuju za ploču s instrumentima. Zatim držeći poklopac prostora za noge odvojite dva električna konektora i pomaknite ploču prostora za noge u stranu.
  • Za rasvjetu lagano pritisnite prema dolje na jezičac dok otpuštate priključak.
  • Za zvučnik pažljivo okrenite priključak na strani vozila tako da se mali jezičac otpusti iz utora u priključku poklopca prostora za noge dok otpuštate priključak.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Kako biste izbjegli oštećenja, nemojte povlačiti žice dok isključujete priključke. Kad isključujete priključke, pobrinite se da povučete s plastike na same priključke.
 4. Počevši odozgo prema dolje, upotrijebite alat za oblogu kako biste pažljivo otpustiti desnu ploču sa središnje konzole.
 5. Uklonite vijak od 6 mm koji poklopac filtra u kabini pričvršćuje za modul grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), zatim otpustite poklopac filtra u kabini i pomaknite ga u stranu. Na nekim vozilima jezičci zamjenjuju vijak od 6 mm; s pomoću kažiprsta i palca stisnite dva jezička na dnu poklopca filtra u kabini. Nagnite poklopac prema van kako biste ga uklonili.
 6. Savijte jezičce za povlačenje gornjeg filtra u kabini prema van.
 7. Držeći jezičce na gornjem filtru u kabini, izvucite gornji filtar iz HVAC modula.
 8. Držeći gornji jezičac na donjem filtru u kabini, povucite donji filtar prema gore, a zatim ga izvucite iz HVAC modula.
 9. Pazeći da su strelice na oba nova filtra okrenute prema natrag, umetnite donji filtar u kabini u HVAC modul i spustite ga na mjesto. Zatim umetnite gornji filtar u kabini iznad njega.
 10. Savijte jezičce prema unutra kako bi se mogao postaviti poklopac filtra u kabini.
 11. Postavite poklopac filtra u kabini tako da umetnete donji jezičac poklopca i učvrstite ga vijkom od 6 mm. Zategnite vijak na 1,2 Nm / 0,89 ft-lbs. Na vozilima s jezičcima umjesto vijka do 6 mm: pomaknite gornji zarez poklopca filtra u kabini na mjesto zatim pričvrstite jezičke na dnu HVAC modula.
 12. Ponovno povežite dva električna konektora na komponente u poklopcu desnog prednjeg prostora za noge zatim ponovno pričvrstite poklopac s pomoću potisnih kopči.
 13. Poravnajte desnu ploču s prednjim i stražnjim utorom lokatora na središnjoj konzoli, zatim pritisnite tako da se učvrste sve kopče.
 14. Ponovno postavite podni tepih zatim pomaknite prednje sjedalo desne strane sjedala na mjesto.