Uklanjanje i ponovno postavljanje prednjeg naslona za glavu

Prednji nasloni za glavu na vozilu nisu prilagodljivi i društvo Tesla ne preporuča njihovo uklanjanje. Međutim, ako ih morate ukloniti, slijedite ove korake za uklanjanje ili zamjenu prednjih naslona za glavu:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Postoji veći rizik od ozljede u slučaju sudara bez naslona za glavu. Društvo Tesla ne preporuča izmjenu ili uklanjanje naslona za glavu.

Uklanjanje naslona za glavu:

 1. Zalijepite nekoliko većih komada slikarske trake oko plastičnog dijela naslona sjedala. Naslon sjedala mogao bi pasti kad se naslon za glavu ukloni pa se pobrinite da traka osigurava naslon sjedala na sjedalu.
 2. Pritisnite sjedalo prema dolje oko potpornja naslona za glavu. Svaki potporanj naslona za glavu ima malu metalnu kopču koja se nalazi slijeva.
 3. S pomoću čačkalice ili tankog tupog štapa gurnite kopču ulijevo kako biste otkopčali naslon za glavu sa sjedala.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Pažljivo rukujte čačkalicom kako ne biste oštetili materijal sjedala.
 4. Kad otključavate prvi potporanj, stavite ruku ispod naslona za glavu kako ne bi potonuo i zaključao se natrag na mjesto.
 5. Otkopčajte potporanj naslona za glavu sa sjedala.
 6. Podignite naslon za glavu. Možda ćete trebati spustiti ili nagnuti sjedalo prema natrag, dok nježno pritišćete naslon sjedala u slučaju da se olabavi.

Ponovno postavljanje naslona za glavu:

 1. Poravnajte potporanj naslona za glavu s otvorima na vrhu sjedala i umetnite ih. Možda ćete trebati pomaknuti sjedalo prema naprijed zato što se potpornji naslona sjedala također trebaju poravnati s krakovima naslona za glavu.
 2. Gurajte naslon za glavu prema dolje dok se osigura. Možda ćete čuti zvuk klik koji označava da je naslon na mjestu.