Svjetla stanja mobilne priključnice Gen 2

Kada je punjenje u tijeku, a uvjeti su normalni, logotip društva Tesla svijetli sekvencijalno te je crveno svjetlo isključeno. Problem možete utvrditi tako da pratite ta svjetla.

U nekim ćete slučajevima možda morati ponovno pokrenuti uređaj tako da isključite mobilnu priključnicu iz vozila ili utičnice.

Zeleno svjetlo Crveno svjetlo Što označava Što učiniti
Sve uključeno na 1 sekundu Isključeno Slijed pokretanja. Ništa. Mobilna priključnica se pokreće.
Sve uključeno Isključeno Napajanje uključeno. Mobilna priključnica ima napajanje i u fazi pripravnosti je, ali ne puni. Provjerite je li mobilna priključnica priključena u vozilo.
Streaming Isključeno Punjenje je u tijeku. Ništa. Mobilna priključnica uspješno puni.
Streaming 1 bljesak Struja punjenja smanjena je zbog otkrivene visoke temperature u priključnici vozila. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovo priključite. Pokušajte punjenje prebaciti u hladnije područje, u unutrašnjost prostorije ili u sjenu. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Streaming 2 bljeska Struja punjenja smanjena je zbog otkrivanja visoke temperature u ulaznom priključku koji se povezuje s upravljačem mobilne priključnice. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila i zidne utičnice. Provjerite je li adapter umetnut do kraja, priključite mobilnu priključnicu u zidnu utičnicu, a zatim je priključite u vozilo. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Streaming 3 bljeska Struja punjenja smanjena je zbog otkrivene visoke temperature u upravljaču mobilne priključnice. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovo priključite. Pokušajte punjenje prebaciti u hladnije područje, u unutrašnjost prostorije ili u sjenu. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Streaming 4 bljeska Struja punjenja smanjena je zbog otkrivene visoke temperature u zidnoj utičnici. Provjerite je li utičnica prikladna za punjenje kao i ispravan dosjed priključka. Razmislite o priključivanju na drugu utičnicu. Ako niste sigurni, pomoć zatražite od svog električara.
Streaming 5 bljeskova Struja punjenja je smanjena zbog otkrivene greške u adapteru. Provjerite ispravnu priključenost adaptera mobilne priključnice.
Isključeno 1 bljesak Kvar uzemljenja. Električna struja izlazi kroz nesiguran kanal. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovno priključite. Pokušajte s drugom utičnicom. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Isključeno 2 bljeska Gubitak uzemljenja. Mobilna priključnica otkriva gubitak uzemljenja. Provjerite ispravno uzemljenje utičnice. Razmislite o priključivanju na drugu utičnicu. Ako niste sigurni, pomoć zatražite od svog električara.
Isključeno 3 bljeska Pogreška releja/sklopnika. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovno priključite. Pokušajte s drugom utičnicom. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Isključeno 4 bljeska Zaštita od previsokog odnosno preniskog napona. Provjerite je li utičnica prikladna za punjenje kao i ispravan dosjed priključka. Razmislite o priključivanju na drugu utičnicu. Ako niste sigurni, pomoć zatražite od svog električara.
Isključeno 5 bljeskova Pogreška adaptera. Provjerite ispravnu priključenost adaptera mobilne priključnice.
Isključeno 6 bljeskova Pogreška signala provjere. Razina signala provjere je pogrešna. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovno priključite. Pokušajte s drugom utičnicom. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Isključeno 7 bljeskova Pogreška ili nepodudaranje softvera. Ažurirajte softver vozila, ako je dostupan. Ako ažuriranje nije dostupno, obratite se najbližem servisnom centru.
Isključeno Uključeno Automatska provjera nije uspjela. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila, a zatim je ponovno priključite. Ako se pogreška i dalje javlja, isključite mobilnu priključnicu iz vozila i utičnice pa je ponovno priključite.
Sve uključeno 1 bljesak Toplinski kvar. Pokušajte punjenje prebaciti u hladnije područje, u unutrašnjost prostorije ili u sjenu. Ako je greška i dalje prisutna, obratite se najbližem servisnom centru.
Sve uključeno 5 bljeskova Pogreška adaptera. Struja punjenja ograničena je na 8 A. Isključite mobilnu priključnicu iz vozila. Ponovno priključite mobilnu priključnicu u vozilo. Ako se pogreška i dalje javlja, isključite mobilnu priključnicu iz vozila i utičnice, a zatim je ponovno priključite.
Isključeno Isključeno Izgubljena snaga. Otkopčajte mobilnu priključnicu i provjerite ima li napajanja u utičnici.