Uparivanje Bluetooth uređaja

Uparivanjem omogućujete upotrebu telefona s tehnologijom Bluetooth za uspostavljanje i prihvaćanje telefonskih poziva, pristup popisu kontakata, nedavnih poziva itd. Također se omogućava reprodukcija medijskih datoteka s telefona. Nakon što se dovrši uparivanje telefona, Model Y se može s njim povezati kada god je telefon u dometu.

Za uparivanje telefona dok sjedite u vozilu Model Y pratite sljedeće korake:

 1. Provjerite je li uključen dodirni zaslon i telefon.
 2. Na telefonu omogućite značajku Bluetooth i provjerite je li vidljiv.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Na nekim telefonima to uvjetuje pristup postavkama za Bluetooth za ostatak postupka.
 3. Dodirnite ikonu za Bluetooth na gornjem dijelu dodirnog zaslona.
 4. Na dodirnom zaslonu dodirnite Dodaj novi uređaj > Pokreni pretraživanje. Na dodirnom zaslonu prikazuje se popis svih dostupnih uređaja s tehnologijom Bluetooth u dometu.
 5. Na dodirnom zaslonu dodirnite telefon s kojim se želite upariti. Za nekoliko sekundi na dodirnom zaslonu prikazuje se proizvoljno generiran broj koji također treba biti prikazan na telefonu.
 6. Provjerite jesu li brojevi prikazani na telefonu i dodirnom zaslonu jednaki. Potom na telefonu potvrdite uparivanje.
 7. Ako se na telefonu prikaže upit, odaberite želite li vozilu Model Y dopustiti pristup svojim kontaktima i medijskim datotekama.

Nakon uparivanja vozilo Model Y automatski se povezuje s telefonom, a na dodirnom se zaslonu uz naziv telefona prikazuje simbol za Bluetooth za prikaz aktivne veze.

U bilo kojem trenutku možete otvoriti zaslon s postavkama za Bluetooth kako biste promijenili postavke koje se odnose na povezani uređaj. Na primjer, možete povezani telefon označiti kao Prioritetni uređaj. Ovo je korisno u kad je povezano više od jednog telefona i oba telefona često se istovremeno upotrebljavaju u Model Y. Model Y automatski vezu pokušava uspostaviti s prioritetnim uređajem prije ostalih.