Postavljanje držača prednje registracijske pločice

U svrhu postavljanja zakonski obavezne registracijske pločice na prednjem dijelu vozila, Model Y ima držač registracijske pločice. Taj nosač odgovara obliku prednjeg branika vozila, a lijepi se snažnim ljepilom.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Tesla preporuča da se ovaj postupak provodi na čistom i suhom vozilu tijekom toplog dana. Hladni i/ili vlažni uvjeti mogu smanjiti učinkovitost ljepila.

Postavljanje držača prednje registracijske pločice:

 1. Nabavite izopropilni alkohol i isprobajte ga na lakiranom dijelu vozila koji nije previše vidljiv kako biste provjerili da ne oštećuje ili uklanja lak.
 2. Mjesto pričvršćivanja očistite izopropilnim alkoholom i pustite da se osuši tijekom najmanje jedne minute.
 3. Uklonite cijelu zaštitnu traku ljepila na vrhu držača i djelomično skinite traku s gornjeg dijela ljepila sa svake strane. Donje bočne polovice trake ostavite na mjestu i preklopite nepričvršćen dio trake prema van kako biste si olakšali skidanje prilikom poravnavanja držača s branikom.
  Stražnja strana držača registracijske pločice s trakom uklonjenom s vrha i djelomično uklonjenom sa svake strane.
 4. Dok odmičete gornji dio držača pločice od branika (kako se ne bi zalijepio na krivo mjesto), poravnajte donji središnji dio držača registracijske pločice sa sredinom rešetke, kako je i prikazano.
  Strelice koje pokazuju poravnanje donjeg središta registracijske pločice sa sredinom rešetke.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Pokušajte biti vrlo precizni dok poravnavate držač jer ga nakon lijepljenja na branik više nećete moći premještati.
 5. Kad je ispravno poravnat, pomaknite gornji dio držača prema braniku i snažno pritisnite kako bi ga ljepilo zadržalo na mjestu.
  Strelice koje pokazuju da treba pritisnuti vrh držača registracijske pločice na branik.
 6. Uklonite preostali dio trake s bočnih strana držača i čvrsto pritisnite cijeli držač na branik. Provjerite da li svi dijelovi s ljepilom dobro prianjaju.
 7. Nakon postavljanja držača, registracijsku pločicu pričvrstite na držač s pomoću četiri isporučena vijka (zategnite na 3 Nm / 2,2 ft-lbs).
  Prikazana prednja strana vozila s istaknutim vijcima držača registracijske pločice.