Dæktryk

Dæktrykkene vises på touchskærmen i kortområdet på bilens statusdisplay eller ved at trykke på Betjeningsknapper > Service. Dæktrykket for hvert enkelt dæk vises på visualiseringen af din Model 3. Derudover vises tidspunktet for den seneste kontrol af dæktrykket. Touchskærmen viser også de anbefalede dæktryk for kolde dæk for dit køretøj, så du nemt kan afgøre, hvor meget du skal pumpe dine dæk op. Du kan vælge, om du ønsker at få vist dæktryk i bar eller psi, ved at trykke på Betjeningsknapper > Skærm > Dæktryk.

Du kan også se dæktryk i Teslas mobilapp.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du skal muligvis køre et stykke tid, før visualiseringen angiver værdierne for dæktrykkene.

Kontrol og justering af dæktryk

Benyt denne fremgangsmåde, når dækkene er kolde, og Model 3 har holdt stille i mere end tre timer:

 1. Se mærkaten med oplysninger om dæktryk og vægt, som er placeret på den midterste dørstolpe i førersiden for de korrekte dæktryk.
 2. Fjern ventilhætten.
 3. Tryk en præcis dæktryksmåler godt fast på ventilen for at måle dæktrykket.
 4. Pump eventuelt luft i dækket, eller tap luft ud af dækket, så det når det anbefalede tryk.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du kan lukke luft ud ved at trykke på metaltappen i midten af ventilen.
 5. Kontroller trykket igen med den præcise dæktryksmåler.
 6. Gentag trin 3 og 4 efter behov, indtil dæktrykket er korrekt.
 7. Monter ventilhætten igen, så der ikke kommer snavs ned i ventilen. Undersøg jævnligt ventilen for skader og utætheder.

Vedligeholdelse af dæktryk

Sørg for, at dækkene har de dæktryk, der fremgår af mærkaten med oplysninger om dæktryk og vægt – også selv om de afviger fra de dæktryk, der er trykt på selve dækket. Mærkaten med oplysninger om dæktryk og vægt sidder på den midterste dørstolpe og kan ses, når fordøren i førersiden er åben.

Hvis du kører med en anhænger, skal du ikke anvende de dæktryk, som fremgår af mærkaten med oplysninger om dæktryk og vægt. Der henvises i stedet til de dæktryk, der er angivet under afsnittet Bugsering i instruktionsbogen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Hvis din Model 3 er udstyret med hjul eller dæk fra Teslas tilbehør, kan nogle oplysninger være forskellige fra mærkaterne på køretøjet.
Ravgult ikon med et udråbstegn i et dæksymbol
Indikatoren for dæktryk på touchskærmen lyser, hvis dæktrykket i et eller flere af bilens dæk er for højt eller for lavt.

Indikatoren forsvinder ikke igen med det samme, når du har justeret dæktrykket. Når dækket er pumpet op til det anbefalede dæktryk, skal du køre over 15 mph (25 km/t) i en kortere periode for at aktivere dæktrykovervågningssystemet (TPMS), som derefter slukker indikatoren for dæktryk.

Hvis indikatoren blinker i et minut, hver gang du starter Model 3, er der registreret en fejl i dæktrykovervågningssystemet TPMS.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Dit køretøjs dæktryk vil falde i kolde omgivende temperaturer. Hvis TPMS-indikatorlyset aktiveres, skal du pumpe dækkene, inden du kører. Dækkene vil miste en PSI for hver 10 °F (6 °C) fald i udendørstemperaturen. De korrekte dæktryk hjælper med til at beskytte dækkene mod huller i vejbanen og forbedrer rækkevidden.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
For lavt dæktryk er den mest almindelige årsag til dækfejl og kan føre til, at et dæk overophedes, revner, slidbanen løsrives eller dækket eksploderer, så føreren mister kontrollen over køretøjet til fare for sig selv og andre. For lavt dæktryk reducerer også bilens rækkevidde og dækslidbanens levetid.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Kontroller dæktrykket med en nøjagtig dæktryksmåler, når dækkene er kolde. Bilen skal kun køre ca. en mile (1,6 km), før dækkene varmes tilstrækkeligt op, til at dæktrykket påvirkes. Parkering af køretøjet i direkte sol eller varmt vejr påvirker muligvis også dæktrykket. Hvis du kontrollerer varme dæk, skal du huske at tage højde for, at dæktrykket er forhøjet. Luk aldrig luft ud af et varmt dæk for at nå det anbefalede dæktryk for et koldt dæk. Et varmt dæk med et dæktryk, der ligger på eller under det anbefalede dæktryk, har et kritisk lavt dæktryk.