Fjerne sten/snavs fra bremseskjoldet

Hvis det sker, at du pludselig hører en hvinende eller skrabende lyd, der kommer fra dit køretøjs bremser eller hjul under kørsel (selv ved meget lave hastigheder), kan det skyldes, at en sten eller snavs er blevet klemt fast mellem bremserotoren og bremseskjoldet.

 1. Bremserotor
 2. Bremseskjold

Støjen skyldes, at sten eller snavs skraber mod bremserotoren, når bremserotoren drejer med hjulet. Denne situation påvirker ikke bremseevnen, men du bør fjerne sten eller snavs så hurtigt som muligt.

Sådan fjernes sten eller snavs fra bremseskjoldet:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Hvis køretøjet har være ude at køre for nylig, kan bremsekomponenterne være varme. For at undgå personskade må du ikke røre ved varme bremsekomponenter.
 1. Skift til Park.
 2. Fjern aero-dækslet fra hjulet, hvis monteret. Se Afmontering og montering af aero-dæksler.
 3. Skub forsigtigt på toppen, siderne og bunden af bremseskjoldet med en handskebeklædt hånd, indtil stenen eller snavset falder ud.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pas på
  Undgå at bruge værktøj eller genstande, der kan beskadige bremseskjoldet eller hjulet. Tryk ikke for hårdt på bremseskjoldet, så det bøjes permanent.
 4. Gentag trin 2-3 på de andre bremseskjolde, hvis det er nødvendigt.
 5. Kontroller, at støjen ikke længere høres.
 6. Genmonter aero-dækslet på hjulet, hvis monteret. Se Afmontering og montering af aero-dæksler.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Hvis ovenstående procedure ikke kan fjerne sten eller snavs, så prøv at køre langsomt skiftevis mellem kørsel og bakgear (kør frem i et par sekunder, stop og kør derefter langsomt baglæns i et par sekunder). Gentag dette flere gange, eller indtil støjen ikke længere høres. Sørg for at gøre det i et sikkert område og hold godt øje med dine omgivelser. Hvis støjen fortsætter, skal du bruge din mobilapp til at kontakte Tesla eller aftale en serviceaftale.