Spatlappen en spatschermen vervangen

Voer de volgende stappen uit om de spatlappen of spatschermen te vervangen.

 1. Draai het stuur volledig naar links om toegang te bieden tot het werkgebied.

 2. Verwijder de bout waarmee de onderkant van de spatlap is bevestigd aan het onderste dorpelpaneel.
 3. 2e GENERATIE KITS: Open de drukklemmen voorzichtig met een platte schroevendraaier (druk de kunststof klinknagel naar buiten) en verwijder vervolgens de drukklemmen waarmee de spatlap of het spatscherm is bevestigd aan de wielkast.
 4. 1e GENERATIE KITS: Verwijder de schroeven en onderlegringen waarmee de spatlap of het spatscherm is bevestigd aan de U-moeren in de wielkast.

 5. Verwijder de spatlap of het spatscherm van de auto.

 6. VOOR HET MONTEREN VAN SPATSCHERMEN: Reinig de spatlap met alcohol en laat deze volledig drogen. Verwijder vervolgens de klevende achterzijde van het spatscherm en lijn het spatscherm uit met de spatlap zodat de gaten uitgelijnd zijn. Zodra deze uitgelijnd zijn, oefent u druk uit op de spatlap om er zeker van te zijn dat deze vastkleeft aan het spatscherm.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Gebruik nieuwe tape wanneer de spatschermen eerder van de spatlappen zijn losgemaakt.
 7. VOOR HET VERWIJDEREN VAN SPATSCHERMEN: Trek het spatscherm van de spatlap af om de tape los te maken. Reinig de spatlap en het spatscherm met alcohol en laat deze volledig drogen.

  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Spatschermen worden aanbevolen als u op wegen rijdt waar zout, zand of grind wordt gebruikt om de wegomstandigheden te verbeteren.
 8. 2e GENERATIE KITS: Lijn de gaten in de spatlap/het spatscherm uit met de gaten in de voorste wielkast en plaats de open (plastic klinknagel verwijderd) drukklemmen in de gaten. Zodra de drukklemmen volledig geplaatst zijn, plaatst u de plastic klinknagels in de drukklemmen om deze te sluiten en de spatlap/het spatscherm vast te zetten.
 9. 1e GENERATIE KITS: Plaats de onderlegringen over de schroeven (x2) en monteer dan de schroeven om de spatlap/het spatscherm vast te zetten op de U-moeren in de voorste wielkast. Haal de schroeven aan met 1,5 Nm (1 ft-lbs).
 10. Monteer de bout waarmee de onderkant van de spatlap is bevestigd aan het onderste dorpelpaneel. Haal de bout aan met 5 Nm (4 ft-lbs).

 11. Voer deze procedure opnieuw uit aan de rechterzijde van de auto.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Deze procedure en illustraties hebben betrekking op het vervangen van de spatlap en het spatscherm aan de linkerzijde van de auto. De instructies voor de rechterkant zijn in spiegelbeeld.