Kentekenplaatsteun vóór monteren

Voor landen waarin een kentekenplaat aan de voorzijde van de auto verplicht is, is uw Model 3 uitgerust met een kentekenplaatsteun. Deze steun sluit aan op de vorm van de voorbumper van uw auto en wordt stevig aan de bumper gelijmd.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla raadt u aan deze procedure uit te voeren op een warme dag, wanneer de auto schoon en droog is. Bij koud en nat weer kan de werking van de lijm afnemen.

De kentekenplaat vóór monteren:

 1. Schaf isopropylalcohol aan en test dit op een niet zichtbaar gelakt oppervlak van uw auto om er zeker van te zijn dat deze de lak niet wordt beschadigd of verwijderd.
 2. Reinig het montagevlak met isopropylalcohol en laat het ten minste één minuut drogen.
 3. Verwijder de beschermingstape volledig van de lijmlaag aan de bovenkant van de steun en verwijder de tape gedeeltelijk van de bovenkant van de lijmlaag aan beide zijden. Laat de onderste helft van de tap aan de zijkanten zitten en vouw de niet bevestigde tape naar buiten om deze eenvoudig te kunnen verwijderen de steun te kunnen uitlijnen met de bumper.
  Achterkant van de kentekenplaatsteun met tape verwijderd van de bovenkant en gedeeltelijk verwijderd aan elke kant.
 4. Terwijl u de bovenkant van de kentekenplaatsteun van de bumper af kantelt (om te voorkomen dat deze op de verkeerde plaats wordt vastgelijmd), lijnt u de onderkant van het midden van de kentekenplaatsteun uit met het midden van de grille, zoals afgebeeld.
  Pijlen die aangeven dat het midden van de onderkant van de kentekenplaat is uitgelijnd met het midden van de grille.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Lijn de steun zo exact mogelijk uit, want u kunt de steun niet meer verplaatsen nadat deze eenmaal is vastgelijmd aan de bumper.
 5. Plaats de bovenkant van de steun, terwijl deze correct is uitgelijnd, tegen de bumper en druk de steun iets aan zodat deze door de lijm op zijn plaats wordt gehouden.
  Pijlen die aangeven dat de bovenkant van de kentekenplaatsteun tegen de bumper moet worden gedrukt.
 6. Verwijder de resterende tape van de zijkanten van de steun en druk de hele steun dan stevig tegen de bumper, zodat de steun door alle lijmvlakken op zijn plaats wordt gehouden.
 7. Nadat de steun volledig is bevestigd, gebruikt u de vier meegeleverde bouten om de kentekenplaat op de steun te monteren (aandraaien met 3 Nm).
  Voorzijde van auto afgebeeld met gemarkeerde bouten voor kentekenplaatsteun.