De hoofdsteunen van de voorstoelen verwijderen en opnieuw monteren

De hoofdsteunen van de voorstoelen in uw auto kunnen niet worden versteld en Tesla raadt aan deze niet te verwijderen. Als het echter noodzakelijk is om ze te verwijderen, volg dan deze stappen om de hoofdsteunen van de voorstoelen te verwijderen of opnieuw te monteren:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Zonder hoofdsteunen is er een grotere kans op letsel bij een aanrijding. Tesla raadt het wijzigen of verwijderen van de hoofdsteunen af.

De hoofdsteun verwijderen:

 1. Wikkel enkele lange stukken afplaktape om de kunststof rugleuning. De rugleuning kan vallen wanneer de hoofdsteun wordt verwijderd, dus zorg ervoor dat de rugleuning met het tape aan de stoel is bevestigd.
 2. Druk de stoel omlaag rondom de stangen van de hoofdsteun. Links op elke stang van de hoofdsteun vindt u een kleine metalen klem.
 3. Druk de klem met een priem of dunne, stompe stang naar links om de hoofdsteun los te maken van de stoel.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Hanteer de priem voorzichtig, om te voorkomen dat u het materiaal van de stoel beschadigt.
 4. Houd bij het ontgrendelen van de eerste stang uw handen onder de hoofdsteun om te voorkomen dat deze zakt en weer op zijn plaats wordt vergrendeld.
 5. Maak de andere stang van de hoofsteun los van de stoel.
 6. Til de hoofdsteun uit de stoel. Mogelijk moet u de stoel verlagen of naar achteren kantelen en tegelijkertijd de rugleuning aandrukken wanneer deze loskomt.

De hoofdsteun opnieuw monteren:

 1. Lijn de stangen van de hoofdsteun uit met de openingen boven in de stoel en schuif ze in deze openingen. Mogelijk moet u de rugleuning naar voren duwen, want de klemmen in de rugleuning moeten ook worden uitgelijnd met de stangen van de hoofdsteun.
 2. Druk de hoofdsteun omlaag totdat deze goed vastzit. Mogelijk hoort u een klikgeluid, wat betekent dat hij op zijn plaats is vergrendeld.