De instapverlichting controleren

Als het raam in uw auto niet correct werkt (of als het raam niet iets wordt geopend bij het openen van het portier, voer dan de Ramen kalibreren test uit. Als het probleem daarmee niet is opgelost, probeer dan het volgende:

  1. Onder elke portierlijst bevindt zich instapverlichting. Controleer of de portierverlichting brandt. Als deze niet brandt, maak dan een serviceafspraak via de mobiele app. Hoewel deze procedure is bedoeld voor het kalibreren van ramen, is er, wanneer de instapverlichting niet brandt, mogelijk een elektrisch probleem dat ook effect heeft op de ramen. Als de verlichting brandt, ga dan door met deze stappen.
  2. Zoek de nok aan één zijde van de instapverlichtingsbevestiging. Wrik de instapverlichting los van de portierlijst met een kunststof wrikgereedschap of een platte schroevendraaier.
  3. Trek de instapverlichting voorzichtig omlaag om de aansluiting op de kabelboom te kunnen zien. Als de draad goed is aangesloten op de verlichting, maak deze dan los door de nok op de connector in te drukken en de bevestiging van de verlichting van de kabelboom af te schuiven. Het kan zijn dat de kabelboom los is geraakt of niet meer volledig is aangesloten, dus het kan helpen om deze los te koppelen en weer aan te sluiten.
  4. Sluit de verlichting weer aan op de kabelboom en breng de bevestiging van de instapverlichting weer aan. Als de voeding is hersteld, zal het raam iets open moeten gaan.
  5. Probeer voorzichtig het portier te sluiten en controleer of het raam iets wordt geopend vóór het sluiten van het portier en wordt gesloten na het sluiten van het portier. Als dit niet werkt, is er mogelijk een probleem met de instapverlichting zelf (de online kan worden aangeschaft) of met de kabelboom. Neem contact op met Tesla Service via de mobiele app om een serviceafspraak te maken.