Batterij in de sleutel vervangen

Bij normaal gebruik gaat de batterij van de accessoiresleutel tot een jaar mee, afhankelijk van de versie van de sleutel en de geselecteerde voertuiginstellingen. Als de batterij leegraakt, verschijnt er een bericht op het touchscreen.

De batterij van de sleutel vervangen:

 1. Plaats de sleutel met de kant van de knoppen naar beneden op een zacht oppervlak en open het klepje aan de onderzijde met behulp van gereedschap met een klein, plat uiteinde.
 2. Verwijder de batterij door deze uit de bevestigingsklemmen te lichten.
 3. Plaats de nieuwe batterij (type CR2032) met de ‘+’ naar boven, zonder de vlakke zijden van de batterij aan te raken.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Veeg de batterij schoon voordat u hem plaatst en vermijd de platte kanten van de batterij aan te raken. Vingerafdrukken op de platte kanten van de batterij kunnen de levensduur van de batterij verkorten.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  CR2032-batterijen zijn verkrijgbaar bij elke winkel die batterijen verkoopt.
 4. Houd het onderste deksel onder een hoek, lijn de lippen van het deksel uit met de bijbehorende sleuven in de sleutel en druk het deksel stevig op de sleutel tot het op zijn plaats vastklikt.
 5. Controleer of de sleutel werkt door Model 3 te ontgrendelen en te vergrendelen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Bij batterijen in sleutels bestaat er een gevaar voor chemische brandwonden. Ook mogen ze niet worden ingeslikt. De sleutel bevat een knoopcelbatterij. Als de knoopcelbatterij wordt ingeslikt, kan deze binnen twee uur ernstige interne brandwonden veroorzaken en de dood tot gevolg hebben. Houd nieuwe en gebruikte batterijen uit de buurt van kinderen. Als het batterijvak niet veilig sluit, gebruik het product dan niet meer en houdt het uit de buurt van kinderen. Als u denkt dat batterijen misschien zijn ingeslikt of in een deel van het lichaam zitten, ga dan onmiddellijk op zoek naar een arts.