Interieurfilters vervangen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Afhankelijk van de productiedatum van uw auto, kan de plaats van schroef op het deksel van het interieurfilters enigszins verschillen.

De Model 3 heeft interieurfilters die stof, roet, pollen en andere deeltjes opvangen. Tesla raadt aan deze filters om de 2 jaar te vervangen (jaarlijks in China). Interieurfilters kunnen worden aangeschaft bij de Tesla Shop (of https://shop.tesla.cn/ voor China).

De interieurfilters vervangen:

 1. Schakel het climate control-systeem uit.
 2. Zet de passagiersstoel voorin volledig naar achteren en verwijder de vloermat aan passagierszijde voorin.
 3. Gebruik een priemgereedschap om voorzichtig de drukklemmen los te maken waarmee de bekleding van de voetenruimte is bevestigd aan het instrumentenpaneel. Koppel vervolgens, terwijl u de bekleding van de voetenruimte ondersteunt, de twee elektrische connectoren los en leg de bekleding van de voetenruimte opzij.
  • Voor de lamp: druk de nok voorzichtig in en maak tegelijkertijd de connector los.
  • Voor de luidspreker: houd de connector aan voertuigzijde voorzichtig schuin, zodat het nokje wordt losgemaakt van de opening in de connector aan de zijde van de bekleding van de voetenruimte en maak de connector los.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Trek bij het loskoppelen van de connectoren niet aan de draden, om schade te voorkomen. Pak bij het lostrekken van de connectoren het kunststof vast op de connectoren zelf.
 4. Werk van boven naar beneden met een bekledingsgereedschap om voorzichtig het rechterpaneel los te maken van de middenconsole.
 5. Verwijder de T20-schroef waarmee het deksel van het interieurfilter is bevestigd aan de verwarmings-, ventilatie- en airco-module (HVAC). Maak het deksel van het interieurfilter vervolgens los en leg het opzij. Op sommige voertuigen is de schroef een T20/6-mm hybride bevestigingsmiddel. Ook zijn mogelijk vergrendelnokken aanwezig in plaats van de schroef: knijp de twee nokken aan de onderkant van het deksel van het interieurfilter met uw wijsvinger en duim samen. Kantel het deksel naar buiten om het te verwijderen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als de HVAC-module niet is voorzien van een deksel van het interieurfilter, breng dan de bekledingspanelen weer aan en neem contact op met Tesla.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Attentie
  U mag de oranje hoogspanningskabels die aan het deksel van het interieurfilter zijn bevestigd niet rekken, buigen of op een andere manier beschadigen. Als de hoogspanningskabels zijn beschadigd, moet u onmiddellijk stoppen met deze procedure. Anders kan een elektrische schok onder hoogspanning met ernstig of zelfs dodelijk letsel het gevolg zijn.
 6. Vouw de nok van het bovenste interieurfilter omhoog en de nok van het onderste filter omlaag.
 7. Houd de nok van het bovenste interieurfilter vast en trek het bovenste filter uit de HVAC-module.
 8. Houd de nok van het onderste interieurfilter vast en trek het onderste filter omhoog en vervolgens uit de HVAC-module.
 9. Zorg ervoor dat de pijlen op beide nieuwe filters naar de achterkant van de auto zijn gericht en breng het onderste interieurfilter aan in de HVAC-module. Beweeg het filter omlaag om het naar de juiste positie te brengen. Breng het bovenste interieurfilter vervolgens daarboven aan.
 10. Vouw de nokken naar binnen zodat het deksel van het interieurfilter kan worden geplaatst.
 11. Breng het deksel van het interieurfilter aan door de onderste nok van het deksel te bevestigen en vervolgens de T20-schroef of het T20/6-mm hybride bevestigingsmiddel aan te draaien. Haal de schroef aan met 1,2 Nm/0,89 ft-lbs. Op voertuigen met nokken in plaats van een T20-schroef: plaats de bovenste uitsparing van het interieurfilter op zij positie en zet vervolgens de nokken aan de onderkant van de HVAC-module vast.
 12. Sluit de twee elektrische connecteren weer aan op de componenten in de bekleding van de voetenruimte aan passagierszijde voorin en bevestig de bekleding vervolgens met de drukklemmen.
 13. Lijn het zijpaneel uit met de bevestigingssleuven aan de voor- en achterzijde op de middenconsole, en druk het paneel vervolgens aan totdat alle klemmen volledig zijn bevestigd.
 14. Breng de mat aan passagierszijde voorin weer aan en zet de passagiersstoel voorin weer in de gebruikelijke stand.