Dakdragers monteren

Bij de Tesla Shop (https://shop.tesla.com/ of https://shop.tesla.cn/ voor China) kunt u een dakdrager voor uw auto aanschaffen om bijvoorbeeld surfplanken of kajaks mee te nemen op het dak van uw auto. De dakdrager monteren:

 1. Reinig grondig het dak van uw auto rond de locatie van de pijlen op de ruit en laat het drogen.
 2. Bepaal aan de hand van het pijlpictogram op de bovenkant van de dragervoeten in welke hoek van de auto de voet en de bijpassende anti-schuurtape moet worden aangebracht.
 3. Meet 18 mm vanaf de voorste rand van de bovenkant van de zijruit linksvoor. Lijn de pijl op de ruit uit met de pijl op het anti-schuurtape en breng vervolgens de anti-schuurtape aan op de auto, waarbij u de sierstrip volgt. Herhaal deze stap aan de zijkant rechtsvoor.
 4. Meet 42 mm vanaf de achterste rand van de bovenkant van de zijruit linksachter. Lijn de pijl op de ruit uit met de pijl op het anti-schuurtape en breng vervolgens de anti-schuurtape aan op de auto, waarbij u de sierstrip volgt. Herhaal deze stap aan de zijkant rechts.
 5. Gebruik een klemgereedschap om voorzichtig de rubberafdichting op de locatie van de pijl terug te trekken.
 6. Houd het klemgereedschap op zijn plaats en breng een railklem aan op de locatie van de pijl.
 7. Verwijder het klemgereedschap en zorg ervoor dat de klem wordt vastgezet in de metalen houder onder de ruit. Trek de klem omhoog en beweeg deze heen en weer om te controleren of deze goed vastzit. Zorg ervoor dat het midden van de haak is uitgelijnd met de pijl. Herhaal deze procedure op de overige hoeken van de auto.
 8. Breng de voet aan de zijkant linksvoor aan over de klem aan de bestuurderszijde vóór. Monteer de juiste voet aan de hand van het pictogram op de juiste locatie. Herhaal deze procedure om de overige voeten op de auto te monteren.
 9. De dragerstangen monteren: zorg ervoor dat alle vier de haken zijn vastgezet, goed zijn uitgelijnd en in de verticale stand staan. Plaats vervolgens de dragerstangen vóór en achter over de dragervoeten.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  De dragerstang vóór is langer dan de dragerstang achter.
 10. Breng de vleugelmoeren aan en draai deze handvast op elk van de dragervoeten.
 11. Haal de vleugelmoeren aan met de inbussleutel totdat de dragervoet stevig is bevestigd op de auto. Wij raden een aanhaalmoment van 2,5-3,5 Nm aan. Trek de dragervoet in alle richtingen om na te gaan dat deze goed is bevestigt en niet beweegt. Om het systeem te vergrendelen moet de markering op de vleugelmoer zijn uitgelijnd met de markering op de dragervoet.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Te strak aanhalen kan leiden tot schade aan de auto.
 12. Gebruik de sleutel om elke dragervoet te vergrendelen.
 13. Controleer of de dragerstangen vóór en achter stevig zijn bevestigd door deze in alle richtingen te trekken.
 14. Breng de kappen aan. Begin met de onderrand en druk dan de bovenkant op zijn plaats.