IJs van de portiergrepen verwijderen

In barre winterse omstandigheden kan afzetting van ijs in de portiergrepen ervoor zorgen dat de portieren niet kunnen worden geopend. De procedure voor het losmaken van een Model 3 portiergreep verschilt enigszins van die voor het verwijderen van ijsafzetting.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Het preventief aanbrengen van WD-40 op de scharnierpennen van de portiergrepen kan afzetting van ijs in de portiergrepen voorkomen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Probeer niet met gereedschap of te veel kracht de portiergreep van ijsafzetting te ontdoen en los te maken.

Als uw voertuig zwarte portiergrepen heeft: Volg de volgende stappen om ijs van de portiergrepen te verwijderen:

Animatie van de volgende procedure.
 1. Druk krachtig op het voorste gedeelte van de portiergreep. Het zal iets naar binnen kantelen om het ijs te helpen breken.
  Pijl wijzend naar de voorkant van de portiergreep.
 2. Druk op het achterste gedeelte van de portiergreep om deze te proberen te openen zoals u normaal zou doen.
 3. Zodra de portiergreep kan bewegen, opent en sluit u deze een aantal malen om resterende ijsafzetting te verwijderen. Zorg ervoor dat de portiergreep volledig is ingeklapt (verzonken) voordat u instapt en controleer of het portier volledig is gesloten voordat u wegrijdt.

Als uw voertuig zilverkleurige portiergrepen heeft: U kunt het ijs in de meeste gevallen verwijderen met een aantal krachtige stoten tegen de portiergreep met de onderkant van uw vuist. Volg de volgende stappen om ijs van de portiergrepen te verwijderen:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Verwijder sieraden of andere voorwerpen die de lak kunnen beschadigen voordat u deze handeling uitvoert. Gebruik geen gereedschap en oefen geen overmatige kracht uit.
Animatie van de volgende procedure.
 1. Druk krachtig op het achterste deel van de portiergreep om te proberen de portiergreep te openen.
 2. Gebruik de onderkant van uw vuist en sla krachtig tegen de omtrek van de portiergreep om de ijsafzetting los te breken.
 3. Gebruik de onderkant van uw vuist en sla krachtig tegen het achterste uiteinde van het breedste gedeelte van de portiergreep. Voer de intensiteit zo nodig op en herhaal stap 1 tot en met 3 totdat het ijs is verwijderd en de portiergreep kan worden geopend.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Sla nooit dusdanig hard dat deuken kunnen ontstaan, gebruik dezelfde kracht als waarmee u op de voordeur van de buren zou kloppen.
 4. Zodra de portiergreep kan bewegen, opent en sluit u deze een aantal malen om resterende ijsafzetting te verwijderen. Zorg ervoor dat de portiergreep volledig is ingeklapt (verzonken) voordat u instapt en controleer of het portier volledig is gesloten voordat u wegrijdt.