Spatlappen en spatschermen monteren (2017 – 2023)

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Deze procedure is bedoeld voor voertuigen die vóór ongeveer januari 2024 zijn geproduceerd. Voor voertuigen die vanaf ongeveer januari 2024 zijn geproduceerd, zie Spatlappen monteren (2024+).

U kunt een spatlappen voor uw voertuig aanschaffen bij de Tesla Shop. Voer de volgende stappen uit om de spatlap of spatschermen te monteren.

 1. Reinig het montagegebied met alcohol en laat het volledig drogen vóór montage.
 2. Draai het stuur volledig naar links om toegang tot het werkgebied te krijgen.
 3. Gebruik voorzichtig een platte schroevendraaier om de onderste drukklemmen (x2) te verwijderen die de voorste wielkast op z'n plaats houden.
 4. Open het voorste afdekplaatje voor de bouten van het dorpelpaneel en verwijder de bout en de onderlegring.
 5. Gebruik een schaar om voorzichtig het open afdekplaatje van het dorpelpaneel te verwijderen.
 6. VOOR HET MONTEREN VAN SPATSCHERMEN: Verwijder de klevende achterzijde van het spatscherm en lijn het spatscherm uit met de spatlap zodat de gaten uitgelijnd zijn. Zodra deze uitgelijnd zijn, oefent u druk uit op de spatlap om er zeker van te zijn dat deze vastkleeft aan het spatscherm.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Spatschermen worden aanbevolen als u op wegen rijdt waar zout, zand of grind wordt gebruikt om de wegomstandigheden te verbeteren.
 7. ALLEEN 1e GENERATIE KITS: Monteer de U-moeren (x2) over de gaten in het dorpelpaneel, terwijl u voorzichtig het lagere deel van de voorste wielkast weg trekt van het wiel. Zorg ervoor dat de gaten uitgelijnd zijn.
 8. ALLEEN 1e GENERATIE KITS: Plaats een onderlegring over de schroeven (x2) en monteer dan de schroeven om de spatlap/het spatscherm vast te zetten op de U-moeren in de voorste wielkast. Haal de schroeven aan met 1,5 Nm (1 ft-lbs).
 9. ALLEEN 2e GENERATIE KITS: Lijn de gaten in de spatlap/het spatscherm uit met de gaten in de voorste wielkast en plaats de open (kunststof klinknagel verwijderd) drukklemmen in de gaten. Zodra de drukklemmen volledig geplaatst zijn, plaatst u de plastic klinknagels in de drukklemmen om deze te sluiten en de spatlap/het spatscherm vast te zetten.
 10. Monteer de nieuwe bout die de onderkant van de spatlap vastzet op de onderste afdekking van het dorpelpaneel. Haal de bout aan met 5 Nm (4 ft-lbs).
 11. Herhaal deze procedure aan de rechterkant van het voertuig om de rechter spatlap of spatscherm te monteren.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Deze procedure en illustraties tonen hoe de spatlap/het spatscherm aan de linkerkant moet worden gemonteerd. De instructies voor de rechterkant zijn in spiegelbeeld.