Roiskeläppien ja roiskesuojien vaihtaminen

Vaihda roiskeläpät ja roiskesuojat seuraavasti:

 1. Käännä ohjauspyörä täysin vasempaan, jotta pääset käsiksi asennusalueeseen.

 2. Poista pultti, joka kiinnittää roiskeläpän alaosan helmapellin alaosan suojukseen.
 3. 2. SUKUPOLVEN SARJAT: Käytä tasakärkistä ruuvitalttaa ja avaa kiinnikkeet varovasti (vedä muoviniitti ulos). Irrota sitten kiinnikkeet, jotka kiinnittävät roiskeläpän tai roiskesuojan sisälokasuojaan.
 4. 1. SUKUPOLVEN SARJAT: Irrota ruuvit ja aluslevyt, jotka kiinnittävät roiskeläpän tai roiskesuojan sisälokasuojan U-muttereihin.

 5. Poista roiskeläppä tai roiskesuoja ajoneuvosta.

 6. JOS ROISKESUOJAT ASENNETAAN: Puhdista roiskeläppä alkoholilla ja anna sen kuivua kokonaan. Irrota sitten roiskesuojan takaosan liimapinnan suojakalvo ja kohdista roiskesuoja roiskeläpän kanssa siten, että reiät ovat vastakkain. Kun reiät ovat vastakkain, paina roiskeläppää, kunnes se ja roiskesuoja ovat hyvin kiinni toisissaan.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Käytä uutta liimanauhaa, jos roiskesuojat irrotettiin aikaisemmin roiskeläpistä.
 7. JOS ROISKESUOJAT IRROTETAAN: Vedä roiskesuoja pois roiskeläpästä, jolloin liimanauha irtoaa. Puhdista roiskeläppä ja roiskesuoja alkoholilla ja anna niiden kuivua kokonaan.

  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Roiskesuojia suositellaan käytettäväksi, jos autolla ajetaan teillä, joille levitetään olosuhteiden vuoksi usein suolaa, hiekkaa tai soraa.
 8. 2. SUKUPOLVEN SARJAT: Kohdista roiskeläpässä/-suojassa olevat reiät eturenkaan sisälokasuojan reikiin ja aseta avatut (muoviniitti vedetty ulos) painokiinnikkeet reikiin. Kun painokiinnikkeet on asetettu reikiin asianmukaisesti, lukitse roiskeläppä/-suoja paikalleen työntämällä muoviniitit painokiinnikkeisiin.
 9. 1. SUKUPOLVEN SARJAT: Aseta ruuveihin (x2) aluslevyt ja kiinnitä niillä roiskeläppä/roiskesuoja eturenkaan sisälokasuojan U-muttereihin. Kiristä ruuvit momenttiin 1,5 Nm (1 ft-lbs).
 10. Kiinnitä roiskeläpän alaosa helmapellin alaosan suojukseen pultilla. Kiristä pultti momenttiin 5 Nm (4 ft-lbs).

 11. Tee tämä toimenpide uudelleen ajoneuvon oikealla puolella.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tämä toimenpide ja kuvat kuvaavat, kuinka roiskeläppä ja roiskesuoja vaihdetaan ajoneuvon vasemmalla puolella. Oikeata puolta varten ohjeet ovat päinvastaiset.