Kivien ja roskien irrotus jarrusuojasta

Jos kuulet ajoneuvon jarruista tai pyöristä ajon aikana (myös hitaissa nopeuksissa) harvinaista raapivaa ääntä, on todennäköistä, että kivi tai roska on kiilautunut jarruroottorin ja jarrusuojan väliin.

 1. Jarruroottori
 2. Jarrusuoja

Ääni johtuu siitä, kun kivi tai roska raapii jarruroottoria vasten jarruroottorin pyöriessä pyörän mukana. Tämä tilanne ei vaikuta jarrutustehoon, mutta kivi tai roska on poistettava mahdollisimman pian.

Kiven tai roskan irrotus jarrusuojasta:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Jos ajoneuvolla on juuri ajettu, jarrukomponentit voivat olla kuumia. Älä koske kuumiin jarrukomponentteihin, jotta vältyt vammoilta.
 1. Valitse pysäköintivaihde.
 2. Poista pyörän aero-pölykapseli, jos sellainen on varusteena. Katso kohta Aero-pölykapselin irrottaminen ja asentaminen.
 3. Käytä käsineitä ja työnnä varovasti jarrusuojan yläosasta, sivuilta ja alaosasta, kunnes kivi tai roska putoaa pois.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Älä käytä työkaluja tai esineitä, jotka voivat vaurioittaa jarrusuojaa tai pyörää. Älä paina jarrusuojaa liian lujaa, jotta se ei taivu pysyvästi.
 4. Toista vaiheet 2–3 tarvittaessa muissa jarrusuojissa.
 5. Varmista, että ääni on lakannut.
 6. Asenna pyörän aero-pölykapseli, jos sellainen on varusteena. Katso kohta Aero-pölykapselin irrottaminen ja asentaminen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos kiven tai roskan poistaminen ei onnistu yllä kuvatulla toimenpiteellä, aja hitaasti ja vaihtele eteenpäinajon ja peruutuksen välillä (aja eteenpäin muutaman sekunnin ajan, pysähdy ja aja sitten hitaasti taaksepäin muutaman sekunnin ajan). Toista tämä useita kertoja tai kunnes ääni on lakannut. Tee toimenpide turvallisella alueella ja tarkkaile ympäristöä huolellisesti. Jos ääni ei poistu, ota mobiilisovelluksella yhteyttä Teslaan tai sovi huoltoajasta.