Roiskeläppien ja roiskesuojien asentaminen (2017–2023)

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Toimenpide koskee ennen vuoden 2024 tammikuuta (noin) valmistettuja ajoneuvoja. Vuoden 2024 tammikuun jälkeen (noin) valmistetut ajoneuvot, katso Roiskeläppien asentaminen (2024+).

Voit ostaa roiskeläpät ajoneuvoosi Tesla Shopista. Asenna roiskeläpät tai roiskesuojat seuraavasti:

 1. Puhdista asennusalue alkoholilla ja anna sen kuivua kokonaan ennen asentamisen aloittamista.
 2. Käännä ohjauspyörä täysin vasempaan, jotta pääset käsiksi asennusalueeseen.
 3. Irrota eturenkaan sisälokasuojan alemmat painokiinnikkeet (x2) varovasti tasakärkisellä ruuvitaltalla.
 4. Avaa helmapellin etummaisen kiinnityspultin luukku ja irrota pultti aluslevyineen.
 5. Irrota avattu luukku helmapellistä varovasti saksilla.
 6. JOS ROISKESUOJAT ASENNETAAN: Irrota roiskesuojan takaosan liimapinnan suojakalvo ja kohdista roiskesuoja roiskeläpän kanssa siten, että reiät ovat vastakkain. Kun reiät ovat vastakkain, paina roiskeläppää, kunnes se ja roiskesuoja ovat hyvin kiinni toisissaan.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Roiskesuojia suositellaan käytettäväksi, jos autolla ajetaan teillä, joille levitetään olosuhteiden vuoksi usein suolaa, hiekkaa tai soraa.
 7. VAIN 1. SUKUPOLVEN SARJAT: Kun vedät eturenkaan sisälokasuojaa varovasti irti lokasuojasta, asenna U-nut-mutterit (x2) helmapellin reikien päälle. Kohdista reiät vastakkain.
 8. VAIN 1. SUKUPOLVEN SARJAT: Aseta ruuveihin (x2) aluslevyt ja kiinnitä niillä roiskeläppä/roiskesuoja eturenkaan sisälokasuojan U-nut-muttereihin. Kiristä ruuvit momenttiin 1,5 Nm (1 ft-lbs).
 9. VAIN 2. SUKUPOLVEN SARJAT: Kohdista roiskeläpässä/-suojassa olevat reiät eturenkaan sisälokasuojan reikiin ja aseta avatut (muoviniitti vedetty ulos) painokiinnikkeet reikiin. Kun painokiinnikkeet on asetettu reikiin asianmukaisesti, lukitse roiskeläppä/-suoja paikalleen työntämällä muoviniitit painokiinnikkeisiin.
 10. Kiinnitä roiskeläpän alaosa helmapellin alaosan suojukseen uudella pultilla. Kiristä pultti momenttiin 5 Nm (4 ft-lbs).
 11. Asenna oikeanpuoleinen roiskeläppä tai roiskesuoja toistamalla tämä toimenpide ajoneuvon oikealla puolella.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tämä toimenpide ja kuvat kuvaavat vasemmanpuoleisen roiskeläpän ja roiskesuojan asennustoimenpidettä. Oikeata puolta varten ohjeet ovat päinvastaiset.