Raitisilmasuodattimien vaihtaminen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ajoneuvon valmistuspäivämäärän mukaan ruuvi voi olla hieman eri sijainnissa raitisilmasuodattimen kannessa.

Model 3 -autossa on ilmansuodattimet, jotka estävät siitepölyn, ilmansaasteiden, tiepölyn ja muiden hiukkasten pääsyn ohjaamoon ilmakanavien kautta. Tesla suosittelee näiden suodattimien vaihtamista kahden vuoden välein (Kiinassa vuoden välein). Raitisilmasuodattimia voi ostaa Tesla-kaupasta (tai osoitteesta https://shop.tesla.cn/, Kiina).

Raitisilmasuodattimien vaihtaminen:

 1. Kytke ilmastointijärjestelmä pois päältä.
 2. Siirrä etumatkustajan istuin täysin taakse ja poista etumatkustajan lattiamatto.
 3. Vapauta kiinniketyökalulla painokiinnikkeet, joilla etumatkustajan jalkatilan yläosan paneeli kiinnittyy kojetauluun. Pitele jalkatilan yläosan paneelia paikallaan ja irrota kaksi sähköliitintä. Siirrä sen jälkeen paneeli syrjään.
  • Kun irrotat valaisimen liitäntää, paina liittimen kielekettä samalla varovasti alaspäin.
  • Kun irrotat kaiuttimen liitäntää, käännä ajoneuvon puoleista liitintä varovasti niin, että jalkatilan paneelin liittimen pienen kielekkeen lukitus avautuu.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Älä vedä johtimista, kun irrotat liittimiä, koska muuten seurauksena saattaa olla vaurioita. Tartu liittimien muoviosiin, kun vedät ne irti toisistaan.
 4. Irrota verhoilutyökalulla keskikonsolin oikeanpuoleinen sivupaneeli aloittaen sen yläosasta.
 5. Irrota T20-ruuvi, jolla raitisilmasuodattimen kansi kiinnittyy lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointimoduuliin (HVAC). Irrota sitten raitisilmasuodattimen kansi ja siirrä se syrjään. Joissakin ajoneuvoissa käytetään ruuvin sijasta T20/6mm-hybridikiinnitintä. Joissakin ajoneuvoissa käytetään ruuvin sijasta lukituskielekkeitä: purista etusormella ja peukalolla kahta raitisilmasuodattimen kannen pohjassa olevaa kielekettä. Irrota kansi taittamalla sitä ulospäin.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos HVAC-moduulissa ei ole raitisilmasuodattimen kantta, asenna verhoilupaneelit takaisin paikoilleen ja ota yhteys Teslaan.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Älä venytä, taivuta tai muulla tavoin vahingoita raitisilmasuodattimen kanteen kiinnitettyjä oransseja korkeajännitekaapeleita. Jos korkeajännitekaapelit ovat vahingoittuneet, lopeta työskentely välittömästi. Korkeajännitteinen sähköisku voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.
 6. Taivuta ylemmän raitisilmasuodattimen kielekettä ylöspäin ja alemman kielekettä alaspäin.
 7. Pitele ylemmän raitisilmasuodattimen kielekettä paikoillaan ja vedä suodatin ulos HVAC-moduulista.
 8. Pitele alemman raitisilmasuodattimen kielekettä paikoillaan ja vedä suodatinta ensin ylöspäin ja sitten ulos HVAC-moduulista.
 9. Varmista, että kummankin uuden suodattimen nuoli osoittaa ajoneuvon takaosaa kohti, aseta alempi raitisilmasuodatin HVAC-moduuliin ja laske se paikalleen. Aseta seuraavaksi ylempi raitisilmasuodatin sen yläpuolelle.
 10. Taita kielekkeet sisäänpäin, jotta raitisilmasuodattimen kannen voi asentaa.
 11. Asenna raitisilmasuodattimen kansi painamalla kannen alempi kieleke paikalleen ja kiinnittämällä T20-ruuvi tai T20/6mm-hybridikiinnitin paikalleen. Kiristä ruuvi momenttiin 1,2 Nm / 0,89 ft-lbs. Ajoneuvot, joissa käytetään kielekkeitä T20-ruuvin sijasta: siirrä raitisilmasuodattimen kannen ylälovi paikalleen ja kiinnitä sitten kielekkeet HVAC-moduuliin.
 12. Kiinnitä kaksi sähköliitintä etumatkustajan jalkatilan yläpaneelin komponentteihin ja kiinnitä paneeli paikalleen painokiinnikkeillä.
 13. Kohdista oikeanpuoleinen sivupaneeli keskikonsolin ylä- ja alauriin ja paina paneelia, kunnes kaikki kiinnikkeet on kunnolla kiinnitetty.
 14. Aseta etumatkustajan lattiamatto paikalleen ja siirrä etumatkustajan istuin takaisin paikalleen.