Zamjena blatobrana i štitnika od prskanja

Učinite sljedeće kako biste zamijenili blatobrane i štitnike od prskanja:

 1. Okrenite upravljač do kraja ulijevo kako biste omogućili pristup radnom području.

 2. Uklonite vijak koji pričvršćuje donji dio blatobrana na donji poklopac ploče praga.
 3. KOMPLETI 2. GENERACIJE: S pomoću odvijača s ravnom glavom pažljivo otvorite potisne kopče (izvucite plastični pričvrsni klin), a zatim uklonite potisne kopče koje pričvršćuju blatobran ili štitnik od prskanja na oblogu luka kotača.
 4. KOMPLETI 1. GENERACIJE: uklonite vijke i podloške koje pričvršćuju blatobran ili štitnik od prskanja na u-matice obloge luka kotača.

 5. Uklonite blatobran ili štitnik od prskanja s vozila.

 6. AKO POSTAVLJATE ŠTITNIKE OD PRSKANJA: Očistite blatobran alkoholom i ostavite ga da se u potpunosti osuši. Zatim uklonite ljepljivu podlogu sa štitnika od prskanja, a zatim poravnajte štitnik od prskanja s blatobranom tako da su rupe poravnate. Nakon poravnanja, pritisnite duž blatobrana kako biste bili sigurni da je pričvršćen na štitnik od prskanja.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Upotrijebite novu ljepljivu traku ako su štitnici od prskanja prethodno bili odvojeni od blatobrana.
 7. AKO UKLANJATE ŠTITNIKE OD PRSKANJA: povucite štitnik od prskanja od blatobrana kako biste otpustili ljepljivu traku. Očistite blatobran i štitnik od prskanja alkoholom i ostavite ga da se u potpunosti osuši.

  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Preporučuju se štitnici od prskanja ako vozite cestama gdje se sol, pijesak ili šljunak obično upotrebljavaju za poboljšanje uvjeta na cesti.
 8. KOMPLETI 2. GENERACIJE: poravnajte rupe u blatobranu / štitniku od prskanja rupama u oblozi luka prednjeg kotača, a zatim umetnite otvorene (plastični izvučeni pričvrsni klin) potisne kopče u rupe. Nakon što su potisne kopče potpuno umetnute, gurnite plastične pričvrsne klinove kako biste zatvorili potisne kopče i zaključali blatobran / štitnik od prskanja na mjestu.
 9. KOMPLETI 1. GENERACIJE: postavite podloške preko vijaka (2x), a zatim ugradite vijke kako biste pričvrstili blatobran / štitnik od prskanja na u-matice u oblozi luka prednjeg kotača. Zategnite vijke na 1,5 Nm (1 ft-lbs).
 10. Umetnite vijak koji pričvršćuje donji dio blatobrana na donji poklopac ploče praga. Zategnite vijak na 5 Nm (4 ft-lbs).

 11. Izvedite ovaj postupak ponovno na desnoj strani vozila.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Ovaj postupak i slike detaljno opisuju kako zamijeniti blatobran i štitnik od prskanja na lijevoj strani vozila. Upute za desnu stranu jednake su.