Zamjena filtara u kabini

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Ovisno o datumu proizvodnje vozila, vijak se može nalaziti na drukčijem mjestu na poklopcu filtra kabine.

Model 3 ima filtre za zrak koji sprječavaju prodor peludi, industrijskih nusproizvoda, cestovne prašine i drugih čestica u kabinu kroz ventilacijske otvore. Društvo Tesla preporučuje zamjenu tih filtara svake dvije godine (svake godine u Kini). Filtri u kabini mogu se kupiti u trgovini Tesla Shop (ili u https://shop.tesla.cn/ za Kinu).

Za zamjenu filtara u kabini:

 1. Isključite sustav upravljanja klimom.
 2. Pomaknite sjedalo suvozača do kraja prema natrag i uklonite podni tepih suvozača.
 3. Upotrijebite alat za odvajanje kopči kako biste pažljivo otpustili potisne kopče koje poklopac prostora za noge suvozača pričvršćuju za ploču s instrumentima. Zatim držeći poklopac prostora za noge odvojite dva električna konektora i pomaknite ploču prostora za noge u stranu.
  • Za rasvjetu lagano pritisnite prema dolje na jezičac dok otpuštate priključak.
  • Za zvučnik pažljivo okrenite priključak na strani vozila tako da se mali jezičac otpusti iz utora u priključku poklopca prostora za noge dok otpuštate priključak.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Kako biste izbjegli oštećenja, nemojte povlačiti žice dok isključujete priključke. Kad isključujete priključke, pobrinite se da povučete s plastike na same priključke.
 4. Počevši odozgo prema dolje, upotrijebite alat za oblogu kako biste pažljivo otpustiti desnu ploču sa središnje konzole.
 5. Uklonite vijak T20 koji poklopac filtra u kabini pričvršćuje za modul grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), zatim otpustite poklopac filtra u kabini i pomaknite ga u stranu. Na nekim vozilima vijak je hibridni zatezač T20/6 mm. Jezičci za zaključavanje također zamjenjuju vijak; s pomoću kažiprsta i palca stisnite dva jezička na dnu poklopca filtra u kabini. Nagnite poklopac prema van kako biste ga uklonili.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Ako HVAC modul nema poklopac filtra u kabini, vratite ploče obloge i obratite se društvu Tesla.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Upozorenje
  Nemojte rastezati, savijati ili oštećivati narančaste visokonaponske (VN) kabele koji su pričvršćeni za poklopac filtra u kabini. Ako su VN kabeli oštećeni, odmah prekinite postupak. VN udar može dovesti do teške ozljede ili smrti.
 6. Preklopite jezičac gornjeg filtra u kabini prema gore, a jezičac donjeg filtra prema dolje.
 7. Držeći jezičac na gornjem filtru u kabini, izvucite gornji filtar iz HVAC modula.
 8. Držeći jezičac na donjem filtru u kabini, povucite donji filtar prema gore, a zatim ga izvucite iz HVAC modula.
 9. Pazeći da su strelice na oba nova filtra okrenute prema natrag, umetnite donji filtar u kabini u HVAC modul i spustite ga na mjesto. Zatim umetnite gornji filtar u kabini iznad njega.
 10. Savijte jezičce prema unutra kako bi se mogao postaviti poklopac filtra u kabini.
 11. Postavite poklopac filtra u kabini tako da umetnete donji jezičac poklopca i učvrstite ga vijkom T20 ili hibridnim zatezačem T20/6 mm. Zategnite vijak na 1,2 Nm / 0,89 ft-lbs. Na vozilima s jezičcima umjesto vijka T20: pomaknite gornji zarez poklopca filtra u kabini na mjesto zatim pričvrstite jezičke na dnu HVAC modula.
 12. Ponovno povežite dva električna konektora na komponente u poklopcu prostora za noge suvozača, zatim ponovno pričvrstite poklopac s pomoću potisnih kopči.
 13. Poravnajte desnu ploču s prednjim i stražnjim utorom lokatora na središnjoj konzoli, zatim pritisnite tako da se učvrste sve kopče.
 14. Vratite podni tepih suvozača, zatim vratite sjedalo suvozača na mjesto.