Uklanjanje leda s ručke na vratima

U zahtjevnim zimskim uvjetima nakupljanje leda u ručki na vratima može spriječiti njezino otvaranje. Postupak oslobađanja Model 3 ručke vrata drukčiji je od ostalih kako bi se uklonila nakupina leda.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Preventivnim nanošenjem WD-40 na zakretne osovine ručki na vratima moguće je spriječiti nakupljanje leda unutar ručke na vratima.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Nemojte upotrebljavati alat ili prekomjernu silu kako biste oslobodili ručku vrata od nakupine leda.

Ako su ručke vrata vozila crne: Za uklanjanje leda s ručke na vratima učinite sljedeće:

Animacija sljedećeg postupka.
 1. Snažno pritisnite prednji dio ručke vrata. Lagano će se zanjihati prema naprijed kako bi se lakše razbio led.
  Strelice koje su usmjerene prema prednjoj strani ručke na vratima.
 2. Pritisnite stražnji dio ručke vrata kako biste ih pokušali otvoriti kao i inače.
 3. Nakon što je ručku na vratima moguće otvoriti, otvorite i zatvorite je nekoliko puta kako biste otpustili preostalu nakupinu leda. Prije ulaska u vozilo provjerite je li ručka na vratima potpuno utisnuta (uvučena), a prije odlaska provjerite jesu li vrata potpuno zatvorena.

Ako su ručke vrata vozila srebrne: Obično možete ukloniti led s nekoliko jačih udaraca po ručki na vratima donjim dijelom šake. Za uklanjanje leda s ručke na vratima učinite sljedeće:

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Prije provedbe postupka uklonite nakit ili predmete koji mogu oštetiti boju. Nemojte primjenjivati alate ili prekomjernu silu.
Animacija sljedećeg postupka.
 1. Snažno pritisnite stražnji dio ručke vrata kako biste pokušali otvoriti ručku vrata.
 2. Kružno se krećite po rubu ručke na vratima i donjim dijelom šake snažno udarajte ručku na vratima kako biste polomili i otpustili nakupinu leda.
 3. Donji dio šake usmjerite na najudaljeniji stražnji dio širokog dijela ručke na vratima kako biste snažno udarili ručku na vratima. Po potrebi povećavajte intenzitet udaraca, ponavljajući 1. do 3. korak, dok po uklanjanju leda ne omogućite otvaranje vrata.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Vozilo nikada nemojte udarati tako jako da napravite udubinu; primijenjena sila treba biti približno jednaka onoj pri kucanju na susjedova prednja vrata.
 4. Nakon što je ručku na vratima moguće otvoriti, otvorite i zatvorite je nekoliko puta kako biste otpustili preostalu nakupinu leda. Prije ulaska u vozilo provjerite je li ručka na vratima potpuno utisnuta (uvučena), a prije odlaska provjerite jesu li vrata potpuno zatvorena.