Zamjena baterije u daljinskom ključu

Ako se upotrebljava na uobičajeni način, daljinski ključ ima bateriju koja traje maksimalno jednu godinu, ovisno o verziji daljinskog ključa i odabranim postavkama vozila. Kada je baterija gotovo prazna, na instrumentnoj će se ploči prikazati poruka.

Postupak zamjene baterije daljinskog ključa:

 1. Postavite daljinski ključ na mekanu površinu tako da strana s tipkama gleda prema dolje, a zatim otpustite donji poklopac s pomoću malog alata s plosnatom oštricom.
  strelice koje prikazuju kako otvoriti pretinac baterije na daljinskom ključu
 2. Izvadite bateriju tako da je podignite i izvadite iz pričvrsnih spojnica
  Baterija je uklonjena iz daljinskog ključa
 3. Izbjegavajte dodirivati​ ravne površine baterije i umetnite novu bateriju (vrsta CR2330 ) sa stranom „+” okrenutom prema gore.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Obrišite bateriju tako da bude čista prije ugradnje i izbjegavajte dodirivanje ravnih površina baterije. Otisci prstiju na ravnim površinama baterije mogu skratiti njezin vijek trajanja.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Baterije CR2330 i mogu se kupiti kod bilo kojeg prodavača koji prodaje baterije.
 4. Držeći donji poklopac pod kutom, poravnajte jezičke na poklopcu s odgovarajućim utorima na daljinskom ključu, a potom snažno pritisnite poklopac na daljinski ključ dok se ne zaključa na mjestu uz škljocaj.
 5. Ispitajte radi li daljinski ključ tako da probate otključati i zaključati Model S.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Baterije daljinskog ključa mogu uzrokovati opasnost od kemijskih opeklina i ne bi se smjele progutati. Daljinski ključ sadrži gumbastu bateriju. Ako se gumbasta baterija proguta, može uzrokovati ozbiljne unutarnje opekline unutar dva sata i dovesti do smrti. Držite nove i korištene baterije podalje od djece. Ako pretinac baterije nije dobro zatvoren, prestanite upotrebljavati proizvod i držite ga podalje od djece. Ako smatrate da su baterije progutane ili da se nalaze unutar bilo kojeg dijela tijela, odmah se obratite liječniku.