Ručno otpuštanje kabela za punjenje

Ako uobičajene metode za otpuštanje kabela za punjenje iz priključka za punjenje (s pomoću gumba za otpuštanje ručice za punjenje, dodirnog zaslona ili mobilne aplikacije) ne rade, pokušajte pritisnuti i držati stražnji gumb prtljažnika na daljinskom ključu (ako je vozilo time opremljeno) 1 – 2 sekunde. Ako se i dalje ne otpušta, pažljivo slijedite ove korake:

 1. Osigurajte da se vozilo Model S aktivno ne puni tako da provjerite prikaz zaslona punjenja na dodirnom zaslonu. Po potrebi dodirnite opciju Zaustavi punjenje.
 2. Otvorite stražnji prtljažnik.
 3. Povucite kabel za otpuštanje na priključku za punjenje prema dolje kako biste otkopčali kabel za punjenje.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Upozorenje
  Kabel za otpuštanje nemojte povlačiti u isto vrijeme dok pokušavate ukloniti kabel za punjenje iz priključka za punjenje. Kabel za otpuštanje uvijek povucite prije nego pokušate ukloniti kabel za punjenje. Nepoštivanje ovih uputa može rezultirati električnim udarom i ozbiljnim ozljedama.
  kabel za otpuštanje sa strelicom prema dolje.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Kabel za otpuštanje može se uvući unutar otvora obruba.
 4. Izvucite kabel za punjenje iz priključka za punjenje.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Kabel za otpuštanje upotrijebite isključivo u situacijama u kojima ne možete otpustiti kabel za punjenje uobičajenim načinom. Kontinuirana upotreba dovest će do oštećenja kabela za otpuštanje ili opreme za punjenje.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Nemojte izvoditi ovaj postupak dok se vozilo puni ili ako su izloženi narančasti visokonaponski vodiči. Nepoštivanje ovih uputa može dovesti do električnog udara i ozbiljnih ozljeda ili do oštećenja vozila. Ako niste sigurni kako sigurno izvesti ovaj postupak, obratite se najbližem servisnom centru.