Odpiranje pokrova sprednjega prtljažnika brez elektrike

Če se slučajno zgodi, da vozilo Model Y nima napajanja z napetostjo nizka napetost, prtljažnika spredaj ne boste mogli odpreti prek zaslona na dotik, daljinskega ključa ali mobilne aplikacije. V teh okoliščinah odprete prtljažnik spredaj tako:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Z naslednjimi koraki ne odprete sprednjega prtljažnika, če je vozilo Model Y zaklenjeno in ima napajanje z napetostjo nizka napetost.
bližnji posnetek pokrova sprednjega vlečnega ušesa

 1. Poiščite zunanji vir napajanja z napetostjo nizka napetost (na primer prenosni sistem za zagon s premostitvenimi kabli).
 2. Sprostite pokrov vlečnega ušesa, tako da močno pritisnete na njegov najvišji desni obod, dokler se pokrov ne zasuče navznoter, nato pa rahlo povlecite privzdignjeni del proti sebi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Odvisno od datuma proizvodnje lahko na pokrov vlečnega ušesa priključite pozitivni ali negativni priključek.
  Sprednji del vozila s povečanim delom in puščicami, ki prikazujejo, da pritisnite zgornji desni vogal pokrova vlečnega ušesa, da ga odprete.
 3. Obe žici povlecite iz odprtine vlečnega ušesa, da razkrijete oba priključka.
  Pokrov vlečnega očesa je odstranjen, priključki pa razkriti.
 4. Priključite rdeč pozitivni kabel (+) vira napajanja z napetostjo nizka napetost na rdeč pozitivni priključek (+).
 5. Priključite črn negativni kabel (-) vira napajanja z napetostjo nizka napetost na črn negativni priključek (-).
  Napajanje je priključeno na priključke.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Uporaba zunanjega vira napajanja z napetostjo nizka napetost na teh priključkih samo sprosti zapahe pokrova sprednjega prtljažnika. Prek teh priključkov ne morete polniti baterije z napetostjo nizka napetost. Polnilnih kablov z napetostjo nizka napetost ne pustite priključenih na priključke več kot 30 sekund – takoj, ko se zapahi sprednjega prtljažnika zaskočijo, jih odstranite s priključkov vozila.
 6. Vklopite zunanje napajanje (glejte navodila proizvajalca). Zapahi pokrova motorja se takoj sprostijo, tako da lahko odprete pokrov in omogočite dostop do prtljažnika spredaj.
 7. Odklopite oba kabla, tako da začnete s črnim negativnim kablom (-).
 8. Če ste vozilo povlekli na tovornjak z nizko ploščadjo, počakajte z namestitvijo pokrova vlečnega ušesa. Po potrebi znova namestite pokrov vlečnega ušesa, tako da vstavite žice v odprtino vlečnega ušesa, naravnajte pokrov vlečnega ušesa v ustrezen položaj in ga obrnite, da se zaskoči.
  Puščica kaže, da je treba namestiti pokrovček vlečnega ušesa.