Ročna sprostitev polnilnega kabla

Če običajni načini sprostitve polnilnega kabla iz vtičnice za polnjenje (z uporabo gumba za sprostitev na polnilnem ročaju, zaslona na dotik ali mobilne aplikacije) ne delujejo, poskusite pritisniti in 1–2 sekundi držati gumb za zadnji prtljažnik na daljinskem ključu dodatna oprema (če je v opremi vozila). Če se kabel še vedno ne sprosti, previdno izvedite naslednje korake:

 1. S prikazom zaslona za polnjenje na zaslonu na dotik se prepričajte, da ne poteka aktivno polnjenje vozila Model Y. Po potrebi se dotaknite možnosti Prekini polnjenje.
 2. Odprite zadnji prtljažnik.
 3. Povlecite sprostitveni kabel vtičnice za polnjenje navzdol, da odpahnete polnilni kabel.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Opozorilo
  Ne vlecite sprostitvenega kabla, če hkrati poskušate odstraniti polnilni kabel iz vtičnice za polnjenje. Vedno najprej povlecite sprostitveni kabel, preden poskusite odstraniti polnilni kabel. Neupoštevanje teh navodil lahko povzroči električni udar in hude telesne poškodbe.
  sprostitveni kabel s puščico, usmerjeno navzdol.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Sprostitveni kabel je morda ugreznjen v odprtino obloge.
 4. Povlecite polnilni kabel iz vtičnice za polnjenje.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
POZOR
Sprostitveni kabel uporabite le v situacijah, ko ne morete sprostiti polnilnega kabla po običajnem postopku. Nenehna uporaba lahko poškoduje sprostitveni kabel ali polnilno opremo.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Opozorilo
Ne izvajajte tega postopka, ko se vozilo polni ali če je razkrit kateri od oranžnih visokonapetostnih prevodnikov. Neupoštevanje teh navodil lahko povzroči električni udar in hude telesne poškodbe ali poškodbe vozila. V primeru kakršne koli negotovosti glede varne izvedbe tega postopka se obrnite na najbližji servisni center.