Zagon nizkonapetostnega (svinčevo-kislinskega) akumulatorja s premostitvenimi kabli

Vozila, izdelana v tovarni Gigafactory Shanghai pred približno oktobrom 2021, in v Fremontu pred približno decembrom 2021, so opremljena z nizkonapetostno svinčevo-kislinsko baterijo.

Če želite zagnati vozilo Model Y s premostitvenimi kabli drugega vozila, upoštevajte navodila proizvajalca tistega vozila. Navodila v nadaljevanju predvidevajo uporabo zunanjega vira napajanja z napetostjo nizka napetost (na primer prenosnega sistema za zagon s premostitvenimi kabli).

 1. Odprite pokrov motorja.
 2. Odstranite vzdrževalno ploščo, tako da jo povlečete navzgor in sprostite čepe, s katerimi je pritrjena.
 3. Če je nameščen filter HEPA, previdno preklopite tesnilo filtra HEPA proti sprednjemu delu vozila, da omogočite dostop do baterije z napetostjo nizka napetost.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Prostor za dostop do baterije z napetostjo nizka napetost je omejen. Za lažji dostop je treba odstraniti pritrdilne sponke zadnjega dela okvirja.
 4. Priključite rdeč pozitivni (+) kabel vira napajanja z napetostjo nizka napetost na rdeč pozitivni priključek (+) na bateriji z napetostjo nizka napetost.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  POZOR
  Če želite preprečiti poškodbe vozila Model Y, ne dovolite, da pride pozitivni kabel v stik z drugimi kovinskimi sestavnimi deli, kot je nosilec baterije.
 5. Priključite črn negativni kabel (-) vira napajanja z napetostjo nizka napetost na črn negativni priključek (-) na bateriji z napetostjo nizka napetost.
 6. Vklopite zunanje napajanje (glejte navodila proizvajalca). Dotaknite se zaslona na dotik, da ga aktivirate.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Morda bo trajalo več minut, da bo zaslon na dotik prejel dovolj električne energije, da se bo zbudil.
 7. Ko zunanjega vira napajanja za nizka napetost ne potrebujete več, odklopite oba kabla s priključkov na bateriji z napetostjo tako, da najprej odklopite črn negativni (-) kabel.
 8. Znova namestite notranjo oblogo z odprtine za dovod zraka v kabino, tako da jo namestite v prvotni položaj in potisnete navzdol, dokler se ne zaskoči.
 9. Znova namestite vzdrževalno ploščo tako, da jo položite na prvotno mesto in potisnete navzdol, da se zaskoči.
 10. Zaprite pokrov motorja.

Če svinčevo-kislinsko baterijo zamenjate z drugačnim modelom, morate spremeniti konfiguracijo prehoda na zaslonu na dotik v vozilu. Za več informacij glejte Servisni priročnik.