Pornirea de la altă sursă de alimentare a bateriei (litiu-ion) de joasă tensiune

Vehiculele fabricate în Gigafactory din Shanghai aproximativ după octombrie 2021 și în fabrica din Fremont aproximativ după decembrie 2021 sunt echipate cu o baterie litiu-ion de joasă tensiune.

 1. Deschideți capota.
 2. Îndepărtați panoul de întreținere trăgându-l în sus pentru a elibera clemele de reglare care îl țin în loc.
 3. Dacă este echipată cu un filtru HEPA, pliați cu atenție garnitura filtrului HEPA spre partea frontală a autovehiculului pentru a putea accesa Joasă tensiune borna pentru punte.
  Imaginea prezintă o mână protejată de mănușă, care pliază garnitura filtrului HEPA.
 4. Trageți spre spate garnitura neagră pentru a descoperi borna pozitivă pentru punte. Scoateți capacul roșu și conectați cablul pozitiv (+) roșu al sursei de alimentare externe de joasă tensiune la borna pozitivă (+) roșie pentru punte.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Pentru a evita deteriorarea vehiculului, nu permiteți cablului pozitiv să intre în contact cu alte componente metalice.
  cablu pozitiv de alimentare de joasă tensiune conectat la borna pozitivă.
 5. Șurubul filtrului HEPA (afișat mai jos) este utilizat ca bornă negativă (-) neagră pentru punte. Conectați cablul negativ (-) negru al sursei de alimentare de joasă tensiune la borna negativă (-) neagră pentru punte HEPA.
  cablu negativ de alimentare de joasă tensiune conectat la borna negativă.
 6. Porniți sursa externă de alimentare (consultați instrucțiunile producătorului) timp de numai 20 de secunde, apoi opriți sau deconectați sursa de alimentare.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Dacă lăsați alimentarea electrică pornită mai mult de 20 de secunde, este posibil ca bateria cu tensiune joasă să nu se recupereze automat, iar vehiculul s-ar putea să nu poată comuta în treapta Drive. Dacă se întâmplă acest lucru, după deconectarea sursei de alimentare, deconectați bateria de joasă tensiune, apoi reconectați bateria de joasă tensiune pentru a activa o nouă încercare de recuperare automată a bateriei.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă încercați să activați Modul Transport (pentru a tracta vehiculul cu un troliu pe un camion cu platformă), nu este necesar ca bateria cu tensiune joasă să efectueze recuperarea automată. Permiteți conectarea continuă a alimentării electrice până când vehiculul este asigurat.
 7. Deschideți portiera șoferului și așteptați două minute.
 8. Asigurați-vă că vehiculul poate comuta în treapta Conducere.
 9. Remontați panoul de întreținere, așezându-l din nou în poziția inițială și apăsându-l în jos până când este fixat.
 10. Închideți capota.