Eliberarea manuală a cablului de încărcare

Dacă nu reușiți cu metodele obișnuite de eliberare a cablului de încărcare din portul de încărcare (folosind butonul de eliberare a mânerului de încărcare, ecranul tactil sau aplicația mobilă), încercați să apăsați și să țineți apăsat timp de 1-2 secunde butonul portbagajului din spate de pe accesoriul telecomandă (dacă există în dotare). Dacă în continuare nu se eliberează, urmăriți cu atenție următorii pași:

 1. Asigurați-vă că vehiculul Model Y nu se încarcă în mod activ, prin afișarea ecranului de încărcare pe ecranul tactil. Dacă este necesar, atingeți Oprire încărcare.
 2. Deschideți portbagajul din spate.
 3. Trageți în jos de cablul de eliberare al portului de încărcare pentru a îndepărta cablul de încărcare.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Nu trageți de cablul de eliberare în timp ce încercați să scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare. Trageți întotdeauna de cablul de eliberare înainte de a încerca să scoateți cablul de încărcare. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat electrocutarea și vătămările corporale grave.
  cablu de eliberare cu o săgeată îndreptată în jos.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Cablul de eliberare poate fi încastrat în deschizătura din ornament.
 4. Scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Utilizați cablul de eliberare numai în situațiile în care nu puteți elibera cablul de încărcare folosind metodele obișnuite. Utilizarea continuă poate deteriora cablul de eliberare sau echipamentul de încărcare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu efectuați această procedură atunci când vehiculul se încarcă sau dacă sunt expuși oricare dintre conductorii portocalii de înaltă tensiune. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate avea drept rezultat electrocutarea și vătămările corporale grave sau deteriorarea vehiculului. Dacă nu sunteți sigur cum să efectuați această procedură în siguranță, contactați cel mai apropiat centru de service.