Pornirea prin altă sursă de alimentare a bateriei de joasă tensiune (plumb-acid)

Vehiculele produse în Gigafactory din Shanghai aproximativ înainte de octombrie 2021 și în fabrica din Fremont aproximativ înainte de decembrie 2021 sunt echipate cu o baterie plumb-acid de joasă tensiune.

Dacă porniți vehiculul Model Y utilizând un alt vehicul ca sursă de alimentare, consultați instrucțiunile de la producătorul vehiculului respectiv. În următoarele instrucțiuni se presupune că utilizați o sursă de alimentare externă de Joasă tensiune (cum ar fi un dispozitiv de pornire de la un alt acumulator).

 1. Deschideți capota.
 2. Îndepărtați panoul de întreținere trăgându-l în sus pentru a elibera clemele de reglare care îl țin în loc.
 3. Dacă este echipată cu un filtru HEPA, pliați cu atenție garnitura filtrului HEPA spre partea frontală a autovehiculului pentru a avea acces la bateria de Joasă tensiune.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Spațiul pentru accesarea bateriei de Joasă tensiune este limitat. Luați în considerare îndepărtarea clemelor de împingere de pe capota spate pentru a îmbunătăți accesibilitatea.
 4. Conectați cablul pozitiv (+) roșu al sursei de alimentare de Joasă tensiune la borna pozitivă (+) roșie de pe bateria de Joasă tensiune.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Pentru a evita deteriorarea vehiculului Model Y, nu lăsați cablul pozitiv să intre în contat cu alte componente metalice, precum consola de fixare a bateriei.
 5. Conectați cablul negativ (-) negru al sursei de alimentare de Joasă tensiune la borna negativă (-) neagră de pe bateria de Joasă tensiune.
 6. Porniți sursa externă de alimentare (consultați instrucțiunile producătorului). Atingeți ecranul tactil pentru a-l activa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Ar putea să dureze câteva minute pentru a primi suficientă putere pentru a activa ecranul.
 7. Când nu mai este necesară alimentarea externă de Joasă tensiune, deconectați ambele cabluri de la bornele de pe bateria de , începând cu cablul negativ (-) negru.
 8. Reinstalați panoul ornamentului pentru accesul la cabină, așezându-l din nou în poziția inițială și apăsându-l în jos până când este fixat.
 9. Remontați panoul de întreținere, așezându-l din nou în poziția inițială și apăsându-l în jos până când este fixat.
 10. Închideți capota.

Dacă înlocuiți bateria plumb-acid cu una cu un model diferit, trebuie să modificați configurația gateway-ului de pe ecranul tactil al vehiculului. Consultați Manualul de service pentru alte informații.