De laagspanningsbatterij (lithium-ion) starten met startkabels

Voertuigen die zijn geproduceerd in Gigafactory Shanghai na ongeveer oktober 2021 en in de Fremont-fabriek na ongeveer december 2021, zijn uitgerust met een lithium-ion-laagspanningsbatterij.

 1. Open de voorklep.
 2. Verwijder de afdekplaat van het onderhoudscompartiment door de plaat omhoog te trekken om de bekledingsclips los te maken waarmee de plaat is bevestigd.
 3. Als een HEPA-filter aanwezig is, vouw dan voorzichtig de HEPA-filterpakking in de richting van de voorzijde van de auto om toegang te krijgen tot de klem voor starten met startkabels van de laagspanning.
  Afbeelding met een hand met handschoen die de HEPA-filterpakking vouwt.
 4. Trek de zwarte afdichting naar achteren om de positieve klem voor starten met startkabels zichtbaar te maken. Verwijder de rode kap en sluit de rode pluskabel (+) van de externe laagspanningsvoeding aan op de rode positieve klem (+) voor starten met startkabels.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Om schade aan de auto te voorkomen, mag de positieve kabel niet in contact komen met andere metalen componenten.
  pluskabel van laagspanningsvoeding die wordt aangesloten op positieve klem.
 5. De HEPA-filterbout (hieronder afgebeeld) dient als de negatieve (-) klem. Sluit de zwarte minkabel (-) van de laagspanningsvoeding aan op de zwarte negatieve HEPA-klem voor starten met startkabels.
  minkabel van laagspanningsvoeding die wordt aangesloten op negatieve klem.
 6. Zet de externe voeding gedurende slechts 20 seconden aan (raadpleeg de instructies van de fabrikant) en schakel deze vervolgens uit of koppel de voeding los.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Als u de voeding langer dan 20 seconden ingeschakeld laat, kan de laagspanningsbatterij zichzelf mogelijk niet herstellen en kan de auto mogelijk niet naar D (Drive) schakelen. Als dit gebeurt nadat de voeding is losgekoppeld, koppel dan de laagspanningsbatterij los en sluit de laagspanningsbatterij vervolgens weer aan om opnieuw een poging tot zelfherstel van de batterij mogelijk te maken.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als u de transportmodus probeert te activeren (om de auto met een lier op een autoambulance te slepen), hoeft de laagspanningsbatterij zichzelf niet te herstellen. Laat de voeding continu aangesloten totdat de auto is vastgezet.
 7. Open het bestuurdersportier en wacht twee minuten.
 8. Controleer of de auto naar Drive kan schakelen.
 9. Breng het onderhoudspaneel weer op zijn plaats en druk het aan totdat het stevig vast zit.
 10. Sluit de voorklep.