Laadkabel handmatig ontgrendelen

Als de normale methoden voor het ontgrendelen van een laadkabel van het laadcontact (met de ontgrendelknop van de connector, het touchscreen of de mobiele app) niet werken, probeer dan de toets voor de achterbak op de sleutel accessoiresleutel (indien aanwezig) 1 tot 2 seconden ingedrukt te houden. Als de kabel nog steeds niet ontgrendelt, volg dan voorzichtig de volgende stappen:

 1. Controleer op het laadscherm of touchscreen of de Model Y niet actief wordt opgeladen. Tik indien nodig op Opladen stoppen.
 2. Open de achterbak.
 3. Trek aan de ontgrendelkabel van het laadcontact om de laadkabel te ontgrendelen.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Attentie
  Trek niet aan de ontgrendelkabel terwijl u probeert de laadkabel uit het laadcontact te verwijderen. Trek altijd aan de ontgrendelkabel voordat u probeert de laadkabel te verwijderen. Het niet opvolgen van deze instructies kan leiden tot een elektrische schok en ernstig letsel.
  ontgrendelkabel met een pijl naar beneden.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  De ontgrendelkabel kan verzonken zijn in de opening van de bekleding.
 4. Trek de laadkabel uit het laadcontact.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Gebruik de ontgrendelkabel uitsluitend in situaties waarin u de laadkabel niet op de gebruikelijke manieren kunt ontgrendelen. Continu gebruik kan leiden tot schade aan de ontgrendelkabel of laadapparatuur.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Voer deze procedure niet uit wanneer uw voertuig wordt opgeladen of wanneer er oranje stroomleidingen blootliggen. Het niet opvolgen van deze instructies kan leiden tot een elektrische schok en ernstig letsel of beschadiging van het voertuig. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Service Center als u niet zeker weet hoe u deze procedure veilig kunt uitvoeren.